Άραγε πόσος χρόνος χρειάζεται για να ερωτευτείς;

Υπάρχει σωστό timing στον έρωτα;

Πόσο Χρόνο Χρειάζεσαι Για Να Ερωτευτείς;

Βγαίνεις με κάποιον που σου αρέσει και νιώθεις ότι το στομάχι σου θα πάθει έκρηξη, είναι όμως πράγματι το butterfly effect ή απλώς, μία προσωρινή ψευδαίσθηση, η οποία προκύπτει από την ανάγκη να πιστέψεις πως βρήκες κάποιον που αξίζει τον έρωτά σου; Και στην τελική, υπάρχει σωστό timing στον έρωτα, όταν δεν υπάρχει σωστό timing εν γένει;

Κι όμως ναι, υπάρχει σωστό timing στον έρωτα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως η δική σου κατάλληλη στιγμή θα συγχρονιστεί με την κατάλληλη στιγμή του ανθρώπου με τον οποίο είσαι ερωτευμένη. Διότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και βιώνει τον έρωτα με έναν δικό του τρόπο, κάτι που εξαρτάται από το άτομο που έχει απέναντί του, καθώς και το περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν στη ζωή του τη δεδομένη περίοδο.

Δεν έχεις όρεξη για σεξ; 4 συμβουλές για να ανεβάσεις την διάθεση σου

Όταν τα timing σας συγχρονίζονται 
Πριν αρχίσεις να κάνεις αναλύσεις για να εξακριβώσεις αν το δικό σου ιδανικό timing μπορεί τελικά να συμπέσει με το ιδανικό timing του άντρα που σε ενδιαφέρει, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσεις μέσα σου, τι σημαίνει για εσένα, «είμαι ερωτευμένη». Όχι, ο έρωτας δεν είναι μόνο πεταλούδες στο στομάχι, ασυγκράτητος ενθουσιασμός, άγχος και ανυπομονησία για το αν θα σου στείλει. Είναι και εγγύτητα, η οποία προϋποθέτει μία ολοκληρωτική αποδοχή του ανθρώπου που στέκεται στο πλάι σου.

Η επιστημονική κοινότητα έχει προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη χρονική διάρκεια που χρειάζεται ο έρωτας για να ενεργοποιηθεί, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν την απόλυτη αλήθεια, αφού κάθε άνθρωπος είναι μία μεμονωμένη περίπτωση.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν και δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άντρες χρειάζονται περίπου 97 ημέρες για να νιώσουν ερωτευμένοι και οι γυναίκες 149 ημέρες, ενώ το ίδιο επιβεβαιώνει και μία δεύτερη, πιο πρόσφατη έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο περιοδικό Evolutionary Psychology και επισημαίνει πως οι άντρες ερωτεύονται πολύ πιο γρήγορα από τις γυναίκες, οι οποίες θέλουν τον χρόνο τους.

Ερωτικές προβλέψεις εβδομάδας 5/12/2022 – 11/12/2022

Μύθος τελικά ο έρωτας με την πρώτη ματιά;
Τα όσα αναφέραμε πιο πάνω, δεν σημαίνουν, βέβαια, πως έρωτας με την πρώτη ματιά δεν μπορεί να προκύψει, επειδή εκ των πραγμάτων ο έρωτας απαιτεί χρόνο. Απλώς, είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο τις περισσότερες φορές το συγχέουμε με την έντονη ερωτική έλξη που αισθανόμαστε για ένα καινούργιο πρόσωπο που έχουμε γνωρίσει, ένα πρόσωπο που μελλοντικά μπορεί να ερωτευτούμε βαθιά, να αγαπήσουμε, να «χτίσουμε» μαζί του μία ουσιαστική συντροφική σχέση και γιατί όχι, μία οικογένεια. Τα πάντα είναι θέμα τύχης και… timing.

Πηγή: mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top