Πώς θα καταλάβεις αν είσαι στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης

Φρόντισε τον εαυτό σου πριν να είναι αργά.

στενοχωρημένος άνθρωπος

Aν σε παρηγορεί δεν είσαι η μόνη που φορτώνεσαι παραπάνω απ' όσα πρέπει. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου, πριν να είναι αργά.

Μάθε το ζώδιό του να σου πούμε αν πρέπει να του έχεις εμπιστοσύνη

Νιώθεις αγχωμένη όλη μέρα

Αν αισθάνεσαι μομίνως στρεσαρισμένη είναι λογικό να μην μπορείς να αποδώσεις. Χρειάζεσαι χαλάρωση και ξεκούραση για να μπορείς να είσαι παραγωγική. Άρα, επιβάλλεται να κάνεις διαλείμματα. Διαφορετικά, όχι μόνο δεν μπορείς να ολοκληρώσεις όσα έχεις να κάνεις, αλλά θα είσαι μονίμως εξαντλημένη. 

Έχεις εναλλαγές διάθεσης

Τα mood swings δεν είναι απλώς hashtag στο Instagram. Αποτελούν πραγματικότητα για πολλούς και ίσως και για εσένα. Εκνευρίζεσαι απότομα και ξαφνικά, στεναχωριέσαι ίσως για πράγματα που συνήθως δεν θα σε επηρέαζαν. Και μετά επιστρέφεις στο εργασιακό mood που είχες πριν. Αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματα σου και η αλήθεια είναι πως δεν έχεις και άδικο. 

Πώς να καταλάβεις «τι θέλει» μέσα από τα μηνύματά του

Δεν κοιμάσαι εύκολα

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για να ξεκουραστεί και να καθαρίσει το μυαλό σου. Εσύ όμως αντί να χαλαρώνεις, σκέφτεσαι τι δεν έκανες, τι έκανες λάθος και όλα όσα έχεις να κάνεις την επομένη. Πώς περιμένεις λοιπόν να σε πάρει ο ύπνος; 

H αυτοπεποίθηση σου δεν είναι στα καλύτερά της

Συνεχώς αισθάνεσαι ότι έπρεπε να είχες καταφέρει περισσότερα. Το scroll down στα social media δεν σε βοηθά καθόλου γιατί μπαίνεις σε διαδικασία μόνιμης σύγκρισης, ξεχνώντας την επίπλαστη πραγματικότητα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Παραμελείς βασικές ανάγκες σου

Κάνεις τα πάντα, εκτός από το βασικό, να φροντίζεις τον εαυτό σου. Το να παρακολουθείς απλώς σειρές στο Νetflix δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αφιερώνεις χρόνο σε σένα. Βάλε στο πρόγραμμα τη γυμναστική, φρόντισε τη διατροφή σου, βγες με φίλους έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, κάνε μια κούρα ομορφιάς. Γενικώς, βρες χρόνο να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο πλήρης. 

Κλαις χωρίς λόγο

Έχεις μικρές συναισθηματικές εκρήξεις. Γίνεσαι υπερβολικά συναισθηματική χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο και ψάχνεις καταφύγιο στο να ξεσπάσεις με κάποιο τρόπο. Αυτός είναι ένας τρόπος να εκφραστεί το σώμα, αλλά και η ψυχή σου απέναντι σε όλο το άγχος και την πίεση που νιώθεις.

Αρνείσαι να σταματήσεις όλο αυτό

Ακόμη και αν αισθάνεσαι πως κάτι δεν πάει καλά, δεν μπορείς να κάνεις μία παύση. Δεν θες να χαλαρώσεις γιατί θα θεωρήσεις τον εαυτό σου "τεμπέλη". Είναι όμως καιρός να αποδεχτείς πως τα μικρά διαλλείματα είναι το καύσιμο σου για να συνεχίσεις τη διαδρομή σου. 

Επιμέλεια: Mylife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top