Πόσο έτοιμοι είστε να ζήσετε με έναν σκύλο;

H συμβίωση με ένα κατοικίδιο απαιτεί ποιοτικό χρόνο και υπευθυνότητα

Γυναίκα με σκύλο

Υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στη διαδικασία υιοθέτησης ενός σκύλου, δίχως να είναι προετοιμασμένοι για τις ευθύνες που αναλαμβάνουν. Προτού αποφασίσετε, λοιπόν, να συγκατοικήσετε με έναν σκύλο, πρέπει να είστε σίγουροι για όλα! Ο σκύλος γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Λατρεύουν τη ρουτίνα! Υπεύθυνη κηδεμονία ζώου σημαίνει, κατά βάση, ομαλή ένταξη της ευζωίας του κατοικιδίου στη ρουτίνα και στο πρόγραμμά μας.

Σκύλος & Άνθρωπος: Μία αμφίδρομη σχέση αγάπης και αφοσίωσης

Το να είστε κηδεμόνας ενός σκύλου, είναι πραγματικά μία υπέροχη και μοναδική εμπειρία. Όμως, προτού υποδεχθείτε στην οικογένειά σας το καινούριο τετράποδο μέλος, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας και όλες τις υποχρεώσεις που θα ακολουθήσουν αυτή σας την απόφαση.

Ένας σκύλος χρειάζεται πολύ χρόνο, φροντίδα και υπομονή. Εσείς θα είστε εκείνοι που θα του παρέχετε την καλύτερη διατροφή, περίθαλψη εκπαίδευση για μία ισορροπημένη διαβίωση, βόλτες εκτόνωσης, ποιοτικό χρόνο, καθώς και ένα ασφαλές περιβάλλον για διαμονή.

Γυμναστείτε παρέα με τον σκύλο σας!

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αφιερώνετε καθημερινά ποιοτικό χρόνο στον σκύλο σας

Το να διαθέτετε λιγότερο χρόνο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι σωστό να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο, αλλά σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο ώστε να βρείτε κάποιον σκύλο που να μην έχει, για παράδειγμα, μεγάλη ενεργητικότητα, ώστε να χρειάζεται λιγότερες ώρες εκτόνωσης. Όπως και να έχει, όλοι οι σκύλοι είναι αγελαία ζώα και έχουν ανάγκη να περνούν ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους και να εκτονώνονται καθημερινά σωματικά και πνευματικά. 

Μπορείτε να ανταποκριθείτε στις οικονομικές απαιτήσεις;

Το φαγητό, τα παιχνίδια, ο κτηνίατρος έχουν κάποιο κόστος. Μην τα παραβλέψετε και φυσικά μην τα αμελήσετε.

Παίζοντας με το κατοικίδιό μας μέσα στο σπίτι

Κουτάβι ή μεγαλύτερος ηλικιακά σκύλος, θα χρειαστεί εκπαίδευση

Όποιον σκύλο και εάν επιλέξετε να γίνει μέλος της οικογένειάς σας -υψηλής ή χαμηλής ενεργητικότητας- θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο στην εκπαίδευσή του (πάντα με τη βοήθεια και την καθοδήγηση ενός επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων), έχοντας πολλή υπομονή και συνέπεια, με σκοπό να επιτύχετε μία ισορροπημένη συμβίωση και μία απροβλημάτιστη καθημερινότητα. 

Η φυλή που θα επιλέξετε είναι αναγκαίο να συμβαδίζει με τον τρόπο ζωής σας

Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η φυλή που σκέφτεστε να υιοθετήσετε ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας (υψηλή-χαμηλή ενεργητικότητα, μικρόσωμο-μεγαλόσωμο κ.λπ.). Κάντε πρώτα ενδελεχή έρευνα, προτού αποφασίσετε να υιοθετήσετε το φιλαράκι σας, ώστε να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο σκύλο για την προσωπικότητά σας. 

Κορωνοϊός: Πώς μας βοηθούν τα κατοικίδιά μας στην καραντίνα

Είστε έτοιμοι να γίνετε υπεύθυνοι κηδεμόνες;

Ένας σκύλος, θα είναι δικός σας για όλη του τη ζωή και δεν έχετε ευθύνη μόνο απέναντι σε εκείνον, αλλά και στην κοινωνία όπου ζείτε. Ως υπεύθυνος κηδεμόνας σκύλου, θα πρέπει να διασφαλίσετε τα παρακάτω:

  • Ο σκύλος σας πηγαίνει συχνά στον κτηνίατρο και ότι κάνει τα εμβόλιά του.
  • Ο σκύλος σας είναι προστατευμένος από τα παράσιτα.
  • Εκπαιδεύετε και κοινωνικοποιείτε τον σκύλο σας, με σκοπό να εκτονώνεται επαρκώς πνευματικά και σωματικά.
  • Ο σκύλος σας έχει πάνω του την ταυτότητά του, καθώς και microchip, ώστε εάν χαθεί, να γυρίσει πάλι κοντά σας. 
  • Δίνετε στον σκύλο σας πολλή αγάπη, συντροφιά και μία υγιεινή και θρεπτική διατροφή.

Σκεφτείτε, λοιπόν, πόσο θα αλλάξει η ζωή σας βάζοντας στην οικογένειά σας ένα νέο τετράποδο μέλος και πάρτε την καλύτερη για εσάς απόφαση, με γνώμονα πάντα την ευζωία του κατοικίδιου ζώου που θα επιλέξετε και, φυσικά, τις δικές σας ανάγκες, ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top