Κύρος και αίγλη στην απονομή των αμερικανικών δημοσιογραφικών βραβείων Pulitzer

Ανάμεσα στους νικητές και ο διάσημος ράπερ Kendrick Lamar

Κύρος και αίγλη είχε η απονομή των αμερικανικών δημοσιογραφικών βραβείων Pulitzer. Τα Pulitzer θεωρούνται τα πιο σημαντικά δημοσιογραφικά βραβεία στον κόσμο. Εκτός από το τεράστιο κύρος του βραβείου, ο δημοσιογράφος λαμβάνει και χρηματικό έπαθλο 15.000 δολαρίων. Φέτος δόθηκαν συνολικά, 21 βραβεία.

 

Ο ράπερ Kendrick Lamar κέρδισε βραβείο Pulitzer και έγραψε ιστορία

Ανάμεσα στους νικητές της μουσικής σκηνής ήταν ο Kendrick Lamar. Ο ράπερ μίλησε με τη μουσική του για προσωπικά και πολιτικά ζητήματα και συγκίνησε. Ο χιπ χοπ δίσκος του “Damn” κέρδισε και βραβείο Grammy.

 

Αυτοί είναι οι νικητές των δημοσιογραφικών βραβείων Pulitzer 2018

Οι δημοσιογράφοι Jodi Kantor και Megan Twohey από τους New York Times και Ronan Farrow από το περιοδικό New Yorker έβγαλαν τα άπλυτα του Harvey Weinstein στη φόρα. Ξεσκέπασαν τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και επιβραβεύτηκαν.

 «Πάντα έλεγα ότι δεν είναι μια ιστορία για τον  Harvey Weinstein, ούτε καν για το Hollywood, αλλά μια ιστορία για την κατάχρηση της εξουσίας…», τόνισε ο Ronan Farrow

New York Times και Washington Post έλαβαν βραβείο ρεπορτάζ εθνικής σημασίας, καθώς αποκάλυψαν την φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Επίσης, 47 χρόνια πριν, δημοσιογράφοι της Washington Post οδήγησαν τον Nixon σε παραίτηση, όταν δημοσίευσαν μυστικά έγγραφα του Πενταγώνου για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top