Συμβουλές για να επιστρέψετε με κέφι στο πρόγραμμα γυμναστικής σας

Μήπως να δοκιμάζατε κάτι νέο;

Η επιστροφή στις συνήθειες της γυμναστικής μας έπειτα από ένα καλοκαίρι χαλάρωσης και απομάκρυνσης από τη ρουτίνα μας, φαντάζει όπως είναι αναμενόμενο σαν ένας μεγάλος άθλος. Κι όμως, υπάρχουν μερικά έξυπνα tips που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, βοηθώντας μας δραστικά στην επάνοδό μας. Να ποια είναι αυτά, για να επιστρέψετε άμεσα σε φόρμα.

Έφαγες πολύ στις διακοπές; Πώς να αποτοξινωθείς

Ξεκίνησε σιγά-σιγά και μετά αύξησε την ένταση

Ξεκινήστε από τα λίγα και σταδιακά αυξήστε την ένταση

Μην προσπαθήσετε να ξαναμπείτε στη ρουτίνα άσκησης που διατηρούσατε πριν από τις διακοπές. Ξεκινήστε με μικρότερες προπονήσεις ή δραστηριότητες χαμηλότερης έντασης και αυξήστε σταδιακά, καθώς βελτιώνεται το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή τραυματισμών και θα διευκολύνει την τήρηση της ρουτίνας σας.

Θέστε συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς στόχους

Αντί να λέτε απλώς «θέλω να ασκούμαι περισσότερο», θέστε συγκεκριμένους στόχους όπως «θέλω να ασκούμαι για 30 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα». Το να έχετε ξεκάθαρους στόχους θα σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένες και συγκεντρωμένες.

Βρες μια φίλη και αρχίστε μαζί να γυμνάζεστε

Βρείτε μια φίλη για άσκηση ή εγγραφείτε σε μια ομάδα

Η άσκηση με μια φίλη σας ή η συμμετοχή σε μια ομάδα μπορεί να προσφέρει υπευθυνότητα και να κάνει τις προπονήσεις πιο ευχάριστες. Το να έχετε κάποιον άλλον για να ασκηθείτε παρέα μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένες και αφοσιωμένες στη ρουτίνα σας.

μην πέσεις με τα μούτρα στη γυμναστική

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα και τηρήστε το

Αντιμετωπίστε τις προπονήσεις σας σαν σημαντικά ραντεβού και προγραμματίστε τις στο ημερολόγιό σας. Επιλέξτε μια ώρα που σας ταιριάζει καλύτερα και κάντε την ένα αδιαπραγμάτευτο μέρος της ημέρας σας. Η συνέπεια είναι το κλειδί όταν πρόκειται να επιστρέψετε σε καλό δρόμο με την άσκηση.

Δοκιμάστε κάτι νέο

Μετά από ένα διάλειμμα από την άσκηση, μπορεί να είναι χρήσιμο να δοκιμάσετε νέες δραστηριότητες για να αναζωπυρώσετε το κίνητρό σας. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα, να εξερευνήσετε διαφορετικές υπαίθριες δραστηριότητες ή ακόμα και να προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή για να σας βοηθήσει να συνδυάσετε τη ρουτίνα σας και να παραμείνετε ενθουσιασμένες με την άσκηση.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top