Έφαγες πολύ στις διακοπές; Πώς να αποτοξινωθείς

Έξι συμβουλές για μια μίνι αποτοξίνωση

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μέρες ξεκούρασης, χαλάρωσης με τους δικούς μας ανθρώπους και διασκέδασης κάτω από τον ήλιο. Είναι όμως και μέρες που ο οργανισμός μας μπορεί να καταπονηθεί από την έκθεση στην ακτινοβολία, αλλά και την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και πολλές φορές ανθυγιεινού φαγητού. Να λοιπόν 6 συμβουλές για μια μίνι αποτοξίνωση κατά την επιστροφή μας στην καθημερινότητα.

Οκτώ τροφές που θα φορτίσουν τις μπαταρίες ενέργειάς σου

Πίνετε άφθονο νερό

Αφού καταναλώσετε σακχαρούχα ποτά και αλκοόλ κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι σημαντικό να ενυδατώσετε το σώμα σας. Βάλτε στόχο να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα για να αποβάλλετε τις τοξίνες και να βελτιώσετε την πέψη.

Αυξήστε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών

Αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του σώματός σας. Συμπεριλάβετε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά στα γεύματά σας, όπως μούρα, φυλλώδη χορταρικά και εσπεριδοειδή.

Μειώστε τα επεξεργασμένα και τα σακχαρούχα τρόφιμα

Καταργήστε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη, τεχνητά πρόσθετα και ανθυγιεινά λίπη. Αντ’ αυτού, επιλέξτε τρόφιμα όπως άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως και φρέσκα προϊόντα.

Ενσωματώστε στη διατροφή σας αφεψήματα από βότανα

Ορισμένα αφεψήματα από βότανα όπως η πικραλίδα, το τζίντζερ και το πράσινο τσάι είναι γνωστό ότι βοηθούν στην αποτοξίνωση. Μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη των ηπατικών λειτουργιών και στη βελτίωση της πέψης. Πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα καθημερινά για να βοηθήσετε τη διαδικασία αποτοξίνωσης.

Εξασκηθείτε στη συνειδητή διατροφή

Επιβραδύνετε και δώστε προσοχή στις διατροφικές σας συνήθειες. Μασήστε καλά την τροφή σας και τρώτε σε περιβάλλον χωρίς περισπασμούς. Η προσεκτική διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πέψη και να βελτιώσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Κινηθείτε

Ασχοληθείτε με τακτική σωματική δραστηριότητα για να τονώσετε την κυκλοφορία και να απομακρύνετε τις τοξίνες. Επιλέξτε δραστηριότητες που σας αρέσουν, όπως τζόγκινγκ, κολύμπι ή γιόγκα και στοχεύστε σε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Θυμηθείτε, η αποτοξίνωση δεν αφορά ακραία μέτρα ή γρήγορες λύσεις. Πρόκειται για την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών που υποστηρίζουν τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματός σας. Να είστε υπομονετικές με το σώμα σας και να του δώσετε τον χρόνο που χρειάζεται για να επανέλθει και να αναζωογονηθεί.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top