Σου αρέσει να τρέχεις; Η στάση σώματος που σε κουράζει λιγότερο

Πώς θα κάψεις περισσότερες θερμίδες τρέχοντας και χωρίς να κουραστείς!

Η στάση του σώματός μας παίζει τεράστιο ρόλο ακόμη και στο τρέξιμο, αφού αν στεκόμαστε σωστά μπορούμε να ανεβάζουμε ταχύτητα και να μεγαλώνουμε την απόσταση που διανύουμε χωρίς αύξηση του χρόνου ή της έντασης. Πώς πρέπει λοιπόν να στεκόμαστε όταν τρέχουμε ώστε να απολαμβάνουμε καλύτερες επιδόσεις με λιγότερη κόπωση;

Πηγαίνεις για τρέξιμο; Το ιδανικό πρόγραμμα για να χάσεις λίπος

Χαλάρωσε το πρόσωπό σου

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις μια χαλαρή έκφραση, η οποία και μπορεί να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα σου. Αν μείνεις χαλαρή, μπορείς να τρέξεις πιο γρήγορα.

Κοίταζε ευθεία μπροστά

Όταν κρατάς το βλέμμα σου σταθερά μπροστά θα μπορείς να διατηρείς σωστή στάση σώματος, ενώ ο εγκέφαλός σου θα προσλαμβάνει τυχόν πληροφορίες που μπορεί να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο αντίδρασής σου ώστε να μην κόψεις ταχύτητα. Σημαντικό!

Σου αρέσει να τρέχεις; Η στάση σώματος που σε κουράζει λιγότερο

Οχτώ είδη γυμναστικής που μπορείς να δοκιμάσεις τις ημέρες της περιόδου σου

Διατήρησε το πιγούνι μπροστά

Αν «τραβήξεις» το πιγούνι σου ελαφρώς πιο μπροστά από το στήθος σου ώστε να στηθεί σωστά ο κορμός σου, ολόκληρη η στάση σου διαμορφώνεται όπως πρέπει για να τρέχεις δίχως να κουράζεσαι.

Κάνε σωστή δρασκελιά

Όσο τρέχεις, το πέλμα σου θα πρέπει να προσγειώνεται ακριβώς κάτω από το ισχίο σου, μια που αυτό βοηθά στην ευθυγράμμιση όλου του σώματός σου. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρθρώσεις επιβαρύνονται λιγότερο.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top