Οχτώ είδη γυμναστικής που μπορείς να δοκιμάσεις τις ημέρες της περιόδου σου

Πως μπορείς να διατηρείσαι fit και ξέγνοιαστη τις δύσκολες μέρες του μήνα

γυναικα κανει γυμναστικη

Οι μέρες της περιόδου σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες, ιδιαίτερα αν βιώνεις συμπτώματα δυσμηνόρροιας στον κύκλο σου. Το μόνο που θέλεις να κάνεις λογικά είναι να αράζεις στο κρεβάτι ή τον καναπέ με τα αγαπημένα σου σνακ και μια ταινία.

Έξι light και νόστιμα μπαχαρικά!

Στην πραγματικότητα όμως, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να περιορίσεις τα συμπτώματα πόνου, αλλά και για να νιώσεις ευεξία δεν είναι άλλο από το να εντάξεις στις ημέρες αυτές τη φυσική δραστηριότητα στο πρόγραμμά σου. Ακολουθούν οκτώ είδη γυμναστικής που μπορείς να δοκιμάσεις στην περίοδό σου για να διατηρείσαι fit και ξέγνοιαστη όλες τις μέρες του μήνα.

Περπάτημα

Ένας απλός περίπατος είναι η καλύτερη μορφή άσκησης τις ημέρες της περιόδου σου. Αυτή η ήπια αερόβια άσκηση βοηθά τους πνεύμονές σου να λειτουργούν καλύτερα και σε ηρεμεί, όσο εσύ καις ταυτόχρονα θερμίδες. Επιπλέον, ενισχύονται οι ενδορφίνες στον οργανισμό σου.

Τρέξιμο

Τις τελευταίες μέρες της περιόδου σου, όταν η ροή του αίματος είναι μικρότερη, το τρέξιμο είναι μια ιδανική άσκηση. Δεν χρειάζεται να υπερβάλεις στην ένταση αν δεν πιστεύεις ότι το ‘χεις! Θυμήσου να ενυδατώνεσαι συχνά κατά τη διάρκεια της άθλησής σου.

Yoga

Χαλάρωσε και φτιάξε τη διάθεσή σου κάνοντας ασκήσεις yoga, όπως stretching και αναπνοές. Η yoga ενισχύει τη ροή του αίματος και σε βοηθά να μετριάσεις τους πόνους της περιόδου, αλλά και τις κράμπες και το πρήξιμο.

Pilates

Οι pilates είναι μια εξαιρετική μορφή γυμναστικής για να χαλαρώσεις το σώμα σου και να διατηρηθείς υγιής. Αυτή η μορφή άσκησης ενισχύει συγκεκριμένους μύες του σώματος, ενδυναμώνει και μετριάζει τις κράμπες της περιόδου.

Ελαφρά βάρη

Αν δεν προλαβαίνεις κάτι εκτός σπιτιού, δοκίμασε τα ελαφρά βάρη που μπορείς να σηκώνεις από την άνεσή του, ενδυναμώνοντας τους μύες σου και ενισχύοντας την ευλυγισία σου.

Tα πολλαπλά οφέλη που έχουν οι σταφίδες για τον οργανισμό μας

Stretching

Τα απλά stretches στο σπίτι μπορεί να μην σου ακούγονται σημαντικά, βοηθούν ωστόσο ιδιαίτερα όταν το μόνο που χρειάζεσαι είναι να χαλαρώσεις το σώμα και τους μύες σου.

Χορός

Ο χορός είναι μια fun δραστηριότητα, που φτιάχνει αμέσως το κέφι όσο εσύ καις δεκάδες θερμίδες. Σκέψου τη Zumba ή και το μπαλέτο και απόλαυσε την ευεξία που αυτά θα σου χαρίσουν όσο εσύ θα διασκεδάζεις με τις φίλες σου.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου σου είναι μια ιδανική άσκηση και μπορείς να την δοκιμάσεις φορώντας ταμπόν κατά τη διάρκειά της. Είναι ιδιαίτερα χαλαρωτική και ενδυναμωτική για το σώμα, ενώ κάνει θαύματα και ως προς την εμφάνισή του.

Σε κάθε περίπτωση θυμήσου πως η γυμναστική δεν είναι για όλες τις μέρες της περιόδου, αφού κάποιες φορές αυτή αρκεί από μόνη της για να σε εξαντλήσει. Πάρε το χρόνο σου και δοκίμασέ την μόνο αν αισθάνεσαι πως είναι κάτι που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις χωρίς να σε εξαντλήσει.

Πηγή: allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top