Έξι light και νόστιμα μπαχαρικά!

Αυτά είναι τα μπαχαρικά που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Πολύ πριν από την μοντέρνα ιατρική, οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά ως συστατικά για φαρμακευτικές παρασκευές τους, γνωρίζοντας πως αυτά ενισχύουν τον οργανισμό και διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις και όχι μόνο ιδιότητες. Ακολουθούν 6 μυρωδικά και μπαχαρικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε όχι μόνο για νοστιμιά στο φαγητό, αλλά και για να ενισχύσετε φυσικά τον οργανισμό σας.

Nόστιμα σνακ που έχουν μόνο 100 θερμίδες

Koυρκουμάς/ Φωτογραφία από τον χρήστη Karolina Grabowska στο Pexels

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς και η ουσία που αυτός περιέχει, η κουρκουμίνη, είναι ένα φοβερό μπαχαρικό με αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση, αλλά και ιδιότητες που καταπολεμούν τους ιούς, ακόμη και ορισμένα παράσιτα. Επιπλέον, μειώνει δημιουργία ελευθέρων ριζών στον οργανισμό και ανακουφίζει από το stress. Χρησιμοποιήστε τον τόσο για γεύση σε ψητά, όσο και σαν συστατικό σε ροφήματα με φυτικό γάλα ή σε smoothies.

Ginger

Αρκετά κοντινές με τις ιδιότητες του κουρκουμά είναι και αυτές του ginger, που χρησιμοποιείτο στην αρχαιότητα για να ανακουφίσει από την ναυτία και από γαστρεντερικά προβλήματα. Μελέτες υποδεικνύουν επίσης ότι το ginger διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες κυρίως λόγω των υψηλών αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Χρησιμοποιείστε το κυριολεκτικά παντού, από σούπες και σάλτσες, μέχρι σαν καρύκευμα πάνω από μια ζεστή σοκολάτα.

Κύμινο /Φωτογραφία από τον χρήστη Shantanu Pal στο Pexels

Κύμινο

Δημοφιλές για το άρωμά του, το κύμινο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, τη μείωση της χοληστερίνης, τη διαχείριση του stress και άλλα πολλά. Επιπλέον, βοηθά τους πάσχοντες από διαβήτη, μειώνοντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Πειραματιστείτε με ethnic συνταγές, στις οποίες χρησιμοποιείται αρκετά, και εντάξτε το στη διατροφή σας.

Κανέλα/Φωτογραφία από τον χρήστη Mareefe στο Pexels
 

Κανέλα

Αν και δεν είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, η κανέλα είναι αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδης, αντιδιαβητική, ενώ διαθέτει ακόμη και αντικαρκινικές ιδιότητες. Βελτιώνει επίσης τη μνήμη, κάνοντάς την σύμμαχο στην πρόληψη από ασθένειες που την διαταράσσουν. Εντάξτε την στη διατροφή σας χρησιμοποιώντας την σε γλυκά, αλλά και σαν μπαχαρικό σε κόκκινες σάλτσες.

Ρίγανη/Φωτογραφία από τον χρήστη Karolina Grabowska στο Pexels

Ρίγανη

Ακόμη ένα μυρωδικό, βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής, με εξαιρετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν είναι άλλο από τη ρίγανη. Η ρίγανη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τις φλεγμονές, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε την για να δώσετε άρωμα στις συνταγές σας και ενισχύστε την υγεία σας!

Πιπεριά/Φωτογραφία από τον χρήστη Tom Swinnen στο Pexels

Τσίλι σε μορφή σκόνης

Το τσίλι και η ουσία που αυτό περιέχει, η καψαϊκίνη, ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς και τον μεταβολισμό μας. Διαθέτει επίσης αντικαρκινική δράση. Εντάξτε το στη διατροφή σας ως μπαχαρικό για πιο spicy γεύση σε αλμυρά, γλυκά, ακόμη και ροφήματα όπως η ζεστή σοκολάτα.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: https://www.allyou.gr/

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top