Πυξίδα φαγητού: Ποιες τροφές είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες

Τα υγιεινά και ανθυγιεινά φαγητά με βάση τα επιστημονικά δεδομένα

Νέα ταξινόμηση έρχεται στην Πυραμίδα φαγητού η οποία ταξινομεί τις τροφές σε καλές για την υγεία μας και κακές. 

Τα 4 είδη ψωμιού που είναι πιο υγιεινά

Οι ερευνητές της Σχολής Friedman Επιστήμης και Πολιτικής της Διατροφής του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταρίους Μοζαφαριάν και τη Ρενάτα Μίχα (αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επισκέπτρια αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Tufts), έκαναν τρία χρόνια προκειμένου ενσωματώσουν στην «Πυξίδα» τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις.

3 τύποι άσκησης για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας το φθινοπώρο


Πώς λειτουργεί αυτή η πυραμίδα; Κάθε τρόφιμο βαθμολογείται από το 1(το χειρότερο) ως το 100(το πιο υγιεινό). Ο βαθμός πάνω από 70 θεωρείται ένας καλός βαθμός δηλαδή το τρόφιμο είναι υγιεινό.

 Τα ωμά σμέουρα ή φραμπουάζ φθάνουν το 100% άρα είναι τα πιο υγιεινά της πυραμίδας. Ακολουθούν τα λαχανικά με βαθμό  (69,1), τα θαλασσινά είναι 67, για τα πουλερικά 42,7 και για το μοσχάρι 24,9, ενώ τα ποτά βαθμολογούνται από 27,6 (αναψυκτικά με ζάχαρη και ενεργειακά ροφήματα) ως 67 (χυμοί φρούτων και λαχανικών).

Και ο καφές παίρνει πολύ καλή βαθμολογία 74 τοις εκατό, ομοίως και τα ψημένα αμύγδαλα με σκορ 90%.

Εντύπωση προκαλεί πως το ρύζι παίρνει βαθμολογία 10 και οι πίτες 1%. Ένα σύστημα κατάταξης με βάση τα επιστημονικά δεδομένα .

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με μία Ελληνίδα διατροφολόγος, είναι εκείνοι που δημιούργησαν τη νέα πυραμίδα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top