Τα 4 είδη ψωμιού που είναι πιο υγιεινά

Ποια σημάδια δείχνουν πως πρέπει να σταματήσεις το ψωμί;

Το ψωμί μπορεί να είναι μέρος ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής, υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορεί να σε προειδοποιούν πως η κατανάλωση ψωμιού σου προκαλεί προβλήματα υγείας.

Κατερίνα Διδασκάλου: Τι είναι το butoh που την κρατάει σε φόρμα

Τα σημάδια:

1. Υψηλή αρτηριακή πίεση

Αν έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση για κάποιο χρονικό διάστημα είτε μόλις έχεις διαγνωστεί, το να τρως ψωμί καθημερινά θα μπορούσε να είναι η αιτία, αφού μια φέτα λευκό ψωμί περιέχει 130 χιλιοστόγραμμα νατρίου. Εάν έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση, το ημερήσιο όριο νατρίου πρέπει να είναι 1.500 χιλιοστόγραμμα ή λιγότερο - που είναι λίγο περισσότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού. 

Γιατί τα μήλα είναι η ιδανική επιλογή για σνακ


2.  Φουσκώματα 

Εκτός από τα φούσκωμα, είναι και ο πόνος στο στομάχι, τα αέρια, η  διάρροια, ο πόνος στις αρθρώσεις, το άγχος, η κατάθλιψη. Εάν αντιμετωπίζεις τα παραπάνω συμπτώματα επισκέψου τον γιατρό σου για να διαπιστώσεις εάν έχεις κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη.

Τα είδη ψωμιού που είναι πιο υγιεινά από το λευκό


Σίκαλης

Αυτό το ψωμί είναι 100% από σιτάρι, και μπορεί να ανακουφίσει από το φούσκωμα και τη δυσφορία. Επιπλέον, περιέχει τέσσερις φορές περισσότερες φυτικές ίνες και 20% λιγότερες θερμίδες από το λευκό. 

Ολικής αλέσεως

Όλοι γνωρίζουμε ό,τι το ψωμί ολικής αλέσεως είναι πολύ υγιεινό. Όμως, στην αγορά μπορεί να είναι δυσνόητο να επιλέξετε ψωμί ολικής άλεσης, διότι αν και οι εταιρείες στις ετικέτες γράφουν «σιτάρι» και «αλεύρι σίτου», δεν σημαίνει ό,τι το ψωμί είναι ολικής αλέσεως. 

 

Ψωμί από λιναρόσπορο

Είναι μια πολύ καλή πηγή σεληνίου, καλίου, μαγγανίου, φυτικών ινών και απαραίτητων λιπαρών οξέων. Επίσης, αυτό το ψωμί βελτιώνει την υγεία και βοηθάει να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σας. 

Ψωμί από βρώμη

Τι είναι αυτό το ψωμί; Είναι μια πολύ καλή πηγή από σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τους χωνέψεις και αυτός είναι και ο λόγος, που σε κρατάει χορτάτη για αρκετή ώρα.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top