Προσπαθείς να χάσεις βάρος αλλά δεν μπορείς; Δες ποιοι είναι οι λόγοι

Δε σου πάει καν το μυαλό

απώλεια κιλών

Το πήρες απόφαση και ξεκίνησες διατροφή για να απαλλαγείς από τα κιλάκια που δε σου αρέσουν. Η ζυγαριά, όμως, κόλλησε! Τι φταίει και δεν χάνεις βάρος;

Όσο περίεργοι κι αν σου φαίνονται οι πιο κάτω λόγοι μπορεί να ευθύνονται που δε χάνεις βάρος:

Γκουίνεθ Πάλτροου: Τι έχει αποκλείσει από τη διατροφή της

Έχεις άγχος

Κορτιζόλη, η ορμόνη δηλαδή που σε κάνει να στρεσάρεσαι, παντρεύεται το σπλαχνικό λίπος και έτσι κάθε φορά που εσύ αγχώνεσαι για τη δουλειά, τη σχέση και τις υποχρεώσεις σου, η κοιλιά δεν γίνεται επίπεδη και ο αριθμός στη ζυγαριά δεν πέφτει με ιδιαίτερη ευκολία. Προσπάθησε να βρεις μερικούς εναλλακτικούς – αλλά απλούς – τρόπους να αποβάλεις το άγχος από την καθημερινότητα σου, όπως το να εντάξεις στη ρουτίνα σου ένα χαλαρό περπάτημα στους δρόμους της πόλης ή στη φύση.

Ξενυχτάς 

Κοιμάσαι αργά, ξυπνάς νωρίς. Οι ώρες που βρίσκεσαι στο κρεβάτι σου μειώνονται και μαζί τους μειώνουν και την ταχύτητα του μεταβολισμού να εξαφανίζει τα περιττά κιλά. Από τη μία, όσο περισσότερο μένεις ξύπνια τόσο αυξάνεται η επιθυμία σου να καταναλώσεις κάτι αλμυρό και γεμάτο σε αλάτι, ενώ από την άλλη λιγότερος ύπνος σημαίνει μικρότερη ποσότητα ορμονών, οι οποίες, όπως ξέρεις, εκκρίνονται όσο εσύ κοιμάσαι και βοηθούν την κοιλιά σου να γίνει επίπεδη. Για αυτό, χαλάρωσε και κοιμήσου σαν πουλάκι! Τουλάχιστον, για 8 ώρες, ε;

Τρως γρήγορα

Μη το γελάς! Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, όταν τρως το φαγητό σου πολύ γρήγορα, το σώμα σου δεν έχει το χρόνο να στείλει το σωστό μήνυμα στον εγκέφαλό σου και να του πει ότι μόλις χόρτασες. Για να τον ξεγελάσεις, δοκίμασε να μασάς το φαγητό σου περισσότερες φορές ή να τρως το κυρίως σου με το αντίθετο χέρι. Έτσι, θα σου πάρει πιο πολύ χρόνο μέχρι το πιάτο να αδειάσει.

Δεν ενυδατώνεσαι 

Το νερό δεν χρησιμεύει μόνο για να χορταίνεις σε ένα πλάνο απώλειας βάρους, ούτε απλά ενεργοποιεί άμεσα τον μεταβολισμό σου. Η αφυδάτωση δημιουργεί προβλήματα στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και κάπως έτσι όλα επιβραδύνονται. Ναι, και η διαδικασία απώλεια βάρους. 


Μείωσες πολύ τις θερμίδες

Μπορεί να πιστεύεις ότι όσο λιγότερο τρως, τόσο περισσότερο θα χάνεις βάρος, αλλά αν το παρακάνεις θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Μειώνοντας τις θερμίδες αρκετά, μειώνεται μακροπρόθεσμα ο μεταβολισμός, ενώ την ίδια στιγμή ο οργανισμός βρίσκεται σε άμυνα και αντιστέκεται στην απώλεια βάρους. Αντίο, αδυνάτισμα!

 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top