Τι είναι η αλκαλική διατροφή που ακολουθεί η Victoria Beckham;

Ποιες τροφές πρέπει να ξεχάσεις

Victoria Beckham

Είναι γεγονός πως η συγκεκριμένη δίαιτα απογειώθηκε μόλις η Victoria Beckham δήλωσε ότι την ακολουθεί κατά γράμμα. 

Η αλκαλική δίαιτα υποστηρίζει ότι όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών, αλλά ότι συμβάλει και στην αποτροπή προβλημάτων.

Θέλεις να χάσεις βάρος; Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές

Καταρχάς για να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι η αλκαλική διατροφή, χρειαζόμαστε ένα μικρό μάθημα χημείας. Η συγκεκριμένη δίαιτα έχει στόχο την ισορροπία του PH  στο σώμα μας. Το αίμα μας πρέπει να έχει PH 7,3 με 7,4. Σύμφωνα λοιπόν με την αλκαλική δίαιτα ανάλογα με τις τροφές που καταναλώνουμε μπορούμε να αλλάξουμε το PΗ στο αίμα και έτσι να αποτρέψουμε πολλά προβλήματα υγείας, μαζί και την αύξηση του βάρους. Για να διατηρήσουμε όμως το PH σύμφωνα πάντα με τις αρχές της αλκαλικής δίαιτας, πρέπει να καταναλώνουμε  60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες, ενώ για να αλλάξουμε ένα μη ισορροπημένο PH πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά σε 80% με 20%. 
Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να απαρνηθείς πολλές τροφές. Από την άλλη μεριά όμως, θα αυξήσεις την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, βοηθώντας έτσι τη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς και την αύξηση του κορεσμού. 
Όντως, θα χάσεις κιλά και αυτό επειδή κατά τη διάρκεια της αλκαλικής δίαιτας δεν καταναλώνεις επεξεργασμένες τροφές, όπως πίτσα, γλυκά, σοκολάτες. 

Aυτή είναι η γυμναστική που ακολουθεί πιστά η Σάσα Σταμάτη

 

 

Ωστόσο, σε σχέση με τους ισχυρισμούς ότι τα τρόφιμα που τρώμε μπορούν να επηρεάσουν το PH, δεν έχουν επιστημονική υπόσταση. Στην πραγματικότητα το σώμα μας ρυθμίζει μόνο του τη οξύτητά του. Τα οφέλη που ίσως προκύπτουν από την αλκαλική διατροφή προέρχονται από την αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων. 

Εκείνο που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι δεν πρέπει να αποκλείεις τροφές από το διατροφολόγιο σου και πως για όλα χρειάζεται σύνεση και μέτρο. Επίσης, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Άρα, όποιο πρόγραμμα διατροφής και αν πρέπει να ακολουθήσεις, είναι σημαντικό να είναι με την καθοδήγηση ενός διατροφολόγου βάσει των προσωπικών σου αναγκών και ιδιαιτεροτήτων (βάρος, ηλικία, ύψος, φύλο, μεταβολισμό). 

Επιμέλεια: Mylife Team

Πηγή:mylife.com.cy 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top