Έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις τη ζάχαρη που καταναλώνεις

Χρειάζεται υπομονή και αποφασιστικότητα

ντόνατς

Το πρώτο που πρέπει να έχεις υπόψη σου, είναι ότι είναι αδύνατον να την "κόψεις" μαχαίρι από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή, αλλά και αποφασιστικότητα.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεφορτωθείτε τα «ψωμάκια» από την περιφέρεια

Σύμφωνα με τις πρόσφατες συστάσεις, η ημερήσια πρόσληψη ελεύθερων σακχάρων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% των θερμίδων που λαμβάνουμε καθημερινά. Για παράδειγμα, σ' ένα διαιτολόγιο 2000 θερμίδων, η κατανάλωση ζάχαρης αντιστοιχεί σε 50 γραμμάρια ημερησίως.

Έξι τροφές που δε σε βοηθάνε να μειώσεις την κυτταρίτιδα

Πώς θα περιορίσεις την κατανάλωση της ζάχαρης

Εξάλειψε τους πειρασμούς

Αν δεν υπάρχουν γλυκά στο σπίτι, τότε δεν θα υποκύψεις στον πειρασμό εκείνη την ώρα που θα σε πιάσει η λιγούρα. Η οποία συνήθως είναι στιγμιαία, άρα δεν θα μπεις στον κόπο να μπεις στο αυτοκίνητο και να πας να αγοράσεις ένα γλυκό. Οπότε, αν δεν τα έχεις μπροστά σου, τότε δεν θα τα φας κιόλας.

Προσοχή στην κρυφή ζάχαρη

Ζάχαρη υπάρχει ακόμη και στα φρούτα και στους χύμους, οπότε μην τα καταναλώνεις ανεξέλεγκτα. Επίσης, μάθε να διαβάζεις με προσοχή τις ετικέτες όσων καταναλώνεις. Χρειάζεται σταδιακά να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να είναι προσεκτικός στο τι τρώει, αν θες να έχεις ένα υγιές σώμα.

Να κοιμάσαι σωστά

Ένας ενήλικας χρειάζεται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου καθημερινά. Έρευνες έχουν δείξει πως η αυπνία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της λεπτίνης κατά 18% και να αυξήσει αυτά της γκρελίνης κατά 30%. Οι δυο αυτές αλλαγές από μόνες τους μπορεί να προκαλέσουν μια έντονη επιθυμία για ζαχαρούχες τροφές. Η στέρηση ύπνου όχι μόνο μπορεί να χαλάσει την ορμονική ισορροπία, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την ικανότητα σου να αντισταθείς στα γλυκά.

Μην παραλείπεις τα ενδιάμεσα γεύματα

Γιατί αυτό οδηγεί στη μείωση των τα επίπεδων σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι πεινασμένη. Το μυστικό -όπως έχουμε ξαναπεί- μιας ισορροημένης διατροφής είναι τα συχνά και μικρά γεύματα.

Ένταξε τα προβιοτικά στη διατροφή σου

 

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι τα καλά βακτήρια του εντέρου μπορούν να επηρεάσουν την όρεξη. Εντάσσοντας τα προβιοτικά στην καθημερινή σου διατροφή, θα σε βοηθήσει να μειώσεις την επιθυμία σου για ζάχαρη. Διατροφικές πηγές προβιοτικών είναι το λάχανο τουρσί, το κεφίρ, τα εμπλουτισμένα γιαούρτια και φυσικά υπάρχουν και συμπληρώματα.

 

Βρες τι πραγματικά σε απασχολεί

Η συναισθηματική υπερφαγία είναι ο πρωταρχικός λόγος που δεν μπορείς να μειώσεις τη ζάχαρη. Αν είσαι κουρασμένη ή αγχωμένη, έχεις την τάση να ανταμείβεις τον εαυτό σου με γλυκά. Άρα, πρέπει να βρεις τρόπους να χαλαρώσεις και προτού ενδώσεις στον πειρασμό, προσπάθησε να προσδιορίσεις την ανάγκη που σε οδηγεί σε αυτόν. Αν αντιληφθείς πως ο λόγος είναι επειδή είσαι πεσμένη ψυχολογικά, βρες έναν άλλον τρόπο να αντισταθμίσεις αυτό που νιώθεις και όχι τρώγοντας γλυκά, που στην τελική δεν σου κάνουν κανέναν καλό, πέρα από την πρόσκαιρη ικανοποίηση.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top