Πέντε tips για να φας το πιο νόστιμο καρπούζι

Τι παίζει ρόλο για την επιλογή του

καρπούζι

Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων είναι το καρπούζι και όλοι μας θέλουμε να έχουμε στο ψυγείο μας ένα νόστιμο, γλυκό καρπούζι. Βρήκαμε λοιπόν και σου παρουσιάζουμε 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις την επόμενη φορά που θες να αγοράσεις καρπούζι. 

Δροσερό καρπούζι και τηγανίτες με μέλι
 

Tα σημάδια στο περίβλημα του καρπουζιού

 Απόφυγε εκείνα με λευκά σημεία και προτίμησε εκείνα με κίτρινα. Τα λευκά δείχνουν πως το καρπούζι κόπηκε προτού να έχει ωριμάσει ιδανικά στον ήλιο.

Οι σπόροι καρπουζιού είναι το νέο superfood

Tα σημάδια από τις μέλισσες

Είναι εκείνα τα σημεία που μοιάζουν με μικρές κερήθρες και δείχνουν ότι οι μέλισσες προσπάθησαν να το γονιμοποιήσουν. Τα σημάδια αυτά είναι ένδειξη ενός γλυκού και ώριμου καρπουζιού.

Το φύλο του καρπουζιού

 Τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογγυλά πιο μικρά θηλυκά. Τα πιο νόστιμα και γλυκά είναι τα θηλυκά καρπούζια και για να πάρουν τα στρογγυλό σχήμα τους, πάλεψαν με τον ήλιο και το νερό.

Διατροφή και καλοκαίρι: Ποιες τροφές έχουμε περισσότερο ανάγκη

Το μέγεθος του καρπουζιού

Το μεγάλο μέγεθος δεν σηματοδοτεί πιο νόστιμο καρπούζι. Ο κανόνας θέλει τα μεσαίου μεγέθους καρπούζια να είναι και τα καλύτερα.

Και το κοτσάνι

 Αν το κοτσάνι από το καρπούζι, είναι πράσινο, κόπηκε ενώ ήταν άγουρο ακόμα. Προτίμησε το κοτσάνι που δείχνει ξεραμένο.

Επιμέλεια:  MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top