Κορωνοϊός: Πώς να προστετέψετε το δέρμα σας από την καθημερινή χρήση μάσκας

Αυστηρά τα μέτρα προστασίας στα ιατρεία και τα ινστιτούτα αισθητικής

Η χρήση της μάσκας επιβάλλει περισσότερη και πιο προσεκτική περιποίηση του προσώπου, προειδοποιούν οι αισθητικοί, αφού το δέρμα αναπνέει λιγότερο. Κομμωτές, αισθητικοί, εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ φορούν καθημερινά για ώρες τη μάσκα.

Άρση μέτρων: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα – Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

Η αισθητικός Δέσποινα Κυπραίου δουλεύει δέκα ώρες τη μέρα και πάντα χρησιμοποιεί μάσκα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πρέπει όταν γυρίζουμε σπίτι να πλενόμαστε με σαπούνι ουδέτερου ph και να φροντίζουμε να κρατάμε πολύ ενυδατωμένο το δέρμα μας.

Αυστηρά τα μέτρα προστασίας στα ιατρεία και τα ινστιτούτα αισθητικής

Το πρωτόκολλο για τα μέτρα προστασίας έχει αλλάξει παντού, ενώ στα ιατρεία τα μέτρα είναι ακόμα πιο αυστηρά. 

Μάλιστα, πριν την είσοδο στα ιατρεία, οι ασθενείς-πελάτες ψεκάζουν τα παπούτσια και φοράνε μάσκα, γάντια και ρόμπα.

Οδηγίες ΕΟΔΥ: Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά την απλή χειρουργική μάσκα

«Είμαστε πολύ κοντά, απόσταση εκατοστών, οπότε επιβάλλεται να φοράω έξτρα προφύλαξη. Και μάσκα και αυτό προσωπίδα», αναφέρει η πλαστική χειρουργός, Βίλλυ Ροδοπούλου. 

Εκατοντάδες ραντεβού μετά στα κέντρα ομορφιάς και αισθητικής

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων, πολλοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν να παίρνουν τηλέφωνα στα κέντρα αισθητικής για να έχουν προτεραιότητα, ενώ πολλές επιχειρήσεις είναι «κλεισμένες» από ραντεβού μέχρι και τα μέσα Ιουνίου.

Πολλές γυναίκες τρέχουν να αναπληρώσουν τις θεραπείες που άφησαν πίσω λόγω καραντίνας, ενώ μπότοξ και υαλουρονικό είναι πρώτα στη λίστα. Μάλιστα, πολλές είναι και οι γυναίκες που επιλέγουν ακόμα και τώρα το νυστέρι.

Αυτό που άλλαξε στην «μετα-κορωνοϊού» εποχή είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι για τα κέντρα αισθητικής οφείλουν να έχουν κάνει εξέταση για τον κορωνοϊό για κορωνοϊό δυο μέρες πριν την επίσκεψή τους.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top