Αν κάνεις μία ερώτηση σε όλους για τον φραπέ σίγουρα θα σου πουν και ένα αρνητικό του. Έρευνα ωστόσο που έκανε ο δρ Rob Van Dam, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ έδειξε πως μπορεί να σε ωφελήσει.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην έρευνά του, ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερη καφεστόλη από τους υπολοίπους, ουσίας που ανεβάζει τη χοληστερίνη.
Αυτό δεν είναι το μόνο όφελος που σου προσφέρει ο φραπέ, αλλά βοηθάει και στο αδυνάτισμα, αφού ο σκέτος έχει μόνο πέντε θερμίδες σε αντίθεση με τον καπουτσίνο που έχει 63.