«Η στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου έπαψε να είναι φίλος μου»

Το ξέσπασμα του Θάνου Μικρούτσικου

«Η στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου έπαψε να είναι φίλος μου»

Όλη του την αγανάκτηση και την οργή για τα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας εξέφρασε ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ο μουσικοσυνθέτης, όμως, μίλησε προσωπικά για τον Γιώργο Παπανδρέου και την απογοήτευση που όπως είπε ένιωσε, βλέποντας συγκεκριμένους χειρισμούς και πρακτικές από μέρους του πρώην πρωθυπουργού: «Θεωρώ ότι ο Παπανδρέου δεν έπραξε σωστά πάνω στην κρίση, πρώτον γιατί δεν είχε τα φόντα ενός πολιτικού που θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι σε μια δύσκολη στιγμή και δεύτερον γιατί ο Γιώργος γεννήθηκε, μεγαλώνει και θα αποθάνει ως καλό παιδί του συστήματος. Φίλος μου, ξε-φίλος μου τώρα, πια δεν μπορεί να είναι και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Είχαμε 25 χρόνια αδιατάρακτης προσωπικής φιλίας, αλλά η συμβολή του στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού με κάνει να απαρνηθώ αυτή τη φιλία», δήλωσε στο πρωινό του mega, προσθέτοντας:

«Η φιλία δύσκολα συνδέεται με την πολιτική, όμως δεν μπορώ να θεωρώ φίλο μου κάποιον ο οποίος καταστρέφει τον κόσμο, ή συμβάλλει στην καταστροφή του. Το τελευταίο διάστημα έκανα πάρα πολλές συναυλίες. Τα μάτια μου είδαν σημεία και τέρατα. Είδαν τα πιο απίστευτα πράγματα. Ακόμη και στον περίγυρό μου, που ήταν ένας περίγυρος σχετικής άνεσης, έπαθα σοκ με αυτά που διαπίστωσα. Αυτό συνέβη με την πολιτική του Γιώργου πώς να συνεχιστεί μια προσωπική σχέση μέσα από μια τέτοια πολιτική και διαδικασία;»

Τέλος, ο κος Μικρούτσικος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε πριν από δύο χρόνια με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία τότε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, με μηδενικά έξοδα και 100% αναίμακτα: «Με έπεισε ότι η πολιτική του θα ήταν μια πολιτική που θα οδηγούσε στην λύση των προβλημάτων χωρίς να κοπεί ούτε ένα ευρώ. Και ότι θα προχωρούσε στις μεταρρυθμίσεις και τις ανακατατάξεις για το δημόσιο τομέα όχι βίαια. Δηλαδή μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα».

Δείτε το ξέσπασμά του στην πρωινή εκπομπή του mega.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top