2ο φεστιβάλ κινηματογράφου Κορινθίας-Πελοποννήσου

Πότε και πού πραγματοποιείται

2ο φεστιβάλ κινηματογράφου Κορινθίας-Πελοποννήσου

To 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας- Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί από τις 3έως τις 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Η οργανωτική επιτροπή μετά από πολύμηνη προετοιμασία παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Πρωταγωνιστής του Φεστιβάλ είναι αδιαμφισβήτητα ο Ανεξάρτητος Ελληνικός Κινηματογράφος, ο οποίος εκπροσωπείται με δεκαπέντε από τις συνολικά σαράντα ταινίες της διοργάνωσης. Ωστόσο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στις χώρες προέλευσης των υπολοίπων ταινιών, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ινδία και τη μακρινή Ινδονησία!

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν δύο παγκόσμιες πρεμιέρες παρουσία των σκηνοθετών τους: τη γερμανική ταινία “Big Black” του Όλιβερ Κιρ με πρωταγωνιστές τον Ντέιβιντ Γκαντ (Braveheart) και την Ντέλφιν Σανεάκ και το θρίλερ “Σκοτεινός Θρύλος” του Ζάχου Σαμολαδά.

Τέσσερις ακόμα ελληνικές πρεμιέρες θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον: το “FISH & CHΙPS” του Ηλία Δημητρίου από την Κύπρο, το “DOS-Μια ιστορία αγάπης από την ανάποδη” του Στάθη Αθανασίου, που κατέκτησε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και κοινού στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και το “ΠΙΚΡΟ ΧΙΟΝΙ” του Γιώργου Αγαθονικιάδη.

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς. Πρεμιέρες για το ελληνικό κοινό θα κάνουν το ινδικό δράμα “Bhobhar” του Γκαζέντρα Σροτρίγια, το ρωσικό “Mήδεια” βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Σενέκα και το φιλμ νουάρ “Σημειώσεις από τον Νέο Κόσμο”, εμπνευσμένο από το “Υπόγειο” του Ντοστογιέφσκι με τη παρουσία του σκηνοθέτη Βιτάλι Σάμιν από το Λος Αντζελες.

Ακόμα, τέσσερα ντοκιμαντέρ, εκ των οποίων τα δύο με ελληνικό «χρώμα» θα προσελκύσουν τους ρομαντικούς, το “My sweet canary” που αφορά τη ζωή της ρεμπέτισσας Ρόζα Εσκενάζυ και το “Ithaca” που παρουσιάζει δραματοποιημένο το ομώνυμο ποίημα του Α��εξανδρινού ποιητή.

Δεδομένου ότι η έναρξη του Φεστιβάλ συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία, στο πρόγραμμα ανήκουν και ταινίες με πρωταγωνιστές άτομα με αναπηρία και αποτελούν το αφιέρωμα “We can do”.

Το πρωί της Κυριακής είναι αφιερωμένο στους μικρούς θεατές με ταινίες για παιδιά με τη σειρά κινουμένων σχεδίων “'Ενα Γράμμα-Μια Ιστορία” και προεξάρχουσα την εκπαιδευτική «Διολκός, 1.500 Χρόνια» που παρουσιάζει την Κόρινθο στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες, όπως η Άννα Συνοδινού, η Μάρω Θεοδωράκη, ο Van Papadopoulos, o Νικόλας Δημητρίου και ο Ινδός παραγωγός Vivek Singhania, θα αναδείξουν την ταινία που θα τιμηθεί με τον «Χρυσό Πήγασο». Από τις ψήφους κριτικών και κοινού θα προέλθουν οι νικητές στις επί μέρους κατηγορίες ταινιών.

Το Φεστιβάλ ανοίγουν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. χορευτικά δρώμενα με θέμα τον Πήγασο από την Global Arts σε χορογραφίες της Σοφίας Γλυκοφρύδη, ενώ την τελετή έναρξης παρουσιάζει η Κορίνθια ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου. Λίγο νωρίτερα, στις 4 μμ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάριο «Δημιουργική Φωτογραφία- Urban &Street Photography» από την Global Arts.

Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, Πλατεία Φλοίσβου, οδός Δαμασκηνού 3.

(*Η είσοδος είναι ελεύθερη για κατόχους κάρτας ΟΑΕΔ και ΑμεΑ.Μηδενικό εισιτήριο έχουν και τα παιδιά το πρωί της Κυριακής 4/12. Η ημερήσια είσοδος στις ταινίες του Φεστιβάλ έχει κόστος 7 ευρώ, ενώ για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν όλες τις ημέρες διατίθεται κάρτα μέλους στην τιμή των 20 ευρώ.)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top