«Η γυναικεία ταυτότητα στη μινωική Κρήτη»

Πολιτιστικό γεγονός που τιμά την Ελλάδα στο Παρίσι

«Η γυναικεία ταυτότητα στη μινωική Κρήτη»

Ένα πολιτιστικό γεγονός που τιμά την Ελλάδα έλαβε χώρα στο Παρίσι.


Σε μια ημέρα-σταθμό στην ιστορία της, η Ουνέσκο γιόρτασε τα 65 χρόνια από την υπογραφή του ιδρυτικού της καταστατικού, και σε μια τιμητική για την Ελλάδα τελετή παρουσιάστηκε στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι, το νέο βιβλίο της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.


Ο τίτλος του βιβλίου είναι''Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία''. Η Ελληνίδα πρέσβης καλής θελήσεως παρουσίασε το βιβλίο της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, προβάλλοντας μεταξύ άλλων τον πολιτισμό της χώρας μας.


Η γενική διευθύντρια προλόγισε το βιβλίο που βασίζεται στην έρευνα που έκανε η κα Βαρδινογιάν��η στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών της στην αρχαιολογία στο βρετανικό πανεπιστήμιο στο Σέφιλντ.


«Η σημερινή επέτειος είναι ορόσημο για τις ακούραστες προσπάθειες και τις ακούραστες Ουνέσκο για το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου μου στα κεντρικά γραφεία της Ουνέσκο, καρδιά εξαιρετικών επιτευγμάτων σε ό,τι αφορά την παιδεία τα θέματα της γυναίκας, την ισότητα των φύλων, τις μελλοντικές γενιές και την πολιτισμική κληρονομιά είναι μια τεράστια τιμή για μένα» τόνισε η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο.


Η κα Βαρδινογιάννη τόνισε ότι παρουσίασε την αγγλική έκδοση του βιβλίου της στην Ουνέσκο στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό προβάλλοντας ό,τι -αναμφισβήτητα- είναι μοναδικό στη χώρα μας: ο πολιτισμός της.


Στο βιβλίο της η κα Βαρδινογιάννηαναλύει το ρόλο των γυναικών στην κοινωνία της μινωικής Κρήτης από το 4.000 έως το 2.000 πΧ και τις ομοιότητες ανάμεσα στις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες στην καθημερινή τους ζωή τόσο σε άλλες κοινωνίες της εποχής όσο και συγκριτικά με τις γυναίκες του σήμερα.


Στην παρουσίαση του βιβλίου έδωσαν το παρών πρώην γενικοί διευθυντές της Ουνέσκο που έγραψαν ιστορία στον οργανισμό όπως, αρχηγοί κρατών, πρέσβεις καλής θελήσεως της Ουνέσκο αλλά και άνθρωποι με διεθνές κύρος όπως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ζεστέν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top