Ο «Επισκέπτης» στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Πρωταγωνιστούν σπουδαίοι ηθοποιοί

Ο «Επισκέπτης» Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μετά τη μεγάλη επιτυχία την περσινή σαιζόν, με διαρκή sold out, «Ο Επισκέπτης» του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ, επιστρέφει για 2η χρονιά, στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια.

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Μάνος Βακούσης

Ο Μάνος Βακούσης

Έργο δυνατό, με διαλόγους αιχμηρούς, «Ο Επισκέπτης» θέτει ερωτήματα που απασχολούν και θα απασχολούν την ανθρώπινη ύπαρξη, γι αυτό και βρήκε μεγάλη απήχηση σε ένα ευρύ κοινό, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη, του Φώτη Θωμαΐδη στο ρόλο του Φρόιντ, της Μαρίας Παπαλάμπρου ως Άννα Φρόιντ και του Δημήτρη Παπαδάτου ως Αξιωματικού, κέρδισαν κοινό και κριτική.

Ο Φώτης Θωμαϊδης και η Μαρία Παπαλάμπρου 

Ο Φώτης Θωμαϊδης και η Μαρία Παπαλάμπρου 

Βιέννη, το 1938.

Οι Ναζί έχουν εισβάλει στην Αυστρία και καταδιώκουν τους Εβραίους. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ εξακολουθεί να πιστεύει στο μέλλον και αρνείται να φύγει. Αλλά αυτό το απόγευμα του Απριλίου, η Γκεστάπο συλλαμβάνει την κόρη του Άννα και την
παίρνει για ανάκριση. Ο Φρόιντ παραμένει μόνος και απελπισμένος, όταν, ξαφνικά, ένας άγνωστος μπαίνει από το παράθυρο. Ποιος είναι; Ένας τρελός; Ένας μάγος; Είναι όλο αυτό απλώς ένα όνειρο; Είναι μια ενσάρκωση της αντίληψής μας για το υποσυνείδητο του Φρόιντ; Ή είναι πράγματι, όπως ισχυρίζεται, ο Θεός αυτοπροσώπως;

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σημειώνει για το έργο.

«Όταν διάβασα το έργο του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ «Ο Επισκέπτης», μου ήρθε στο μυαλό μια φράση του Ευριπίδη. «Τι είναι Θεός; Τι μη Θεός; Και τι το ανάμεσα τους;»

Η συζήτηση μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του Επισκέπτη στην καρδιά αυτού του αλληγορικού έργου, μοιάζει με την περίληψη μιας συζήτησης επί ενός θέματος που πάντα θα απασχολεί και θα διχάζει τους ανθρώπους, όχι μόνο μεταξύ τους, άλλα τον κάθε ένα από εμάς εσωτερικά.
Μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του Φρόιντ, του πατέρα της ψυχανάλυσης, υπαρξιακά ζητήματα, ιδέες και αναζητήσεις συνθέτουν το κεντρικό κορμό του έργου το οποίο εντέλει αναζητά τα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης, αλλά και τα μεγάλα ιδεολογικά και μεταφυσικά ερωτήματα της ύπαρξης.

Ο Μάνος Βακούσης και ο Φώτης Θωμαϊδης 

Ο Μάνος Βακούσης και ο Φώτης Θωμαϊδης 

Ταυτότητα παράστασης 

"Ο Επισκέπτης" του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας
Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Μαρία Παπαλάμπρου, Φώτης Θωμαΐδης, Δημήτρης Παπαδάτος.
Μετάφραση: Σωτήρης Τσαφούλιας – Αντώνης Γαλέος
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Πολυτίμη Μαχαίρα
Μουσική σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σωτήρης Τσαφούλιας - Έλενα Πετροπούλου
Φωτογράφιση: Πέτρος Χόντος, Θωμάς Δασκαλάκης
Παραγωγή: Robin 4 Arts

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πρεμιέρα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 Τετάρτη: 18:30 Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00 Σάββατο: 18:30 & 21:00
Κυριακή: 19:00
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top