Χριστούγεννα στην Αθήνα: 8 παιδικές παραστάσεις με θέμα τις... γιορτές

Πάμε θέατρο με παιδικές παραστάσεις που θέμα τους έχουν τα... Χριστούγεννα!

Χριστούγεννα Στην Αθήνα: 8 Γιορτινές Παιδικές Παραστάσεις

Στολισμένα δέντρα, λαμπιόνια, χαρά, αγάπη, οικογένεια, διακοιπές. Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Και όχι άδικα! Η πόλη έχει «φορέσει» ήδη τα γιορτινά της και κάθε της σημείο έχει μεταμορφωθεί σε μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό. Αν μείνεις στην πόλη, δεν χρειάζεται να κατσουφιάζεις. Σού βρήκαμε 8 παραστάσεις για όλη την οικογένεια με θέμα τα... Χριστούγεννα που το μικρό σου θα λατρέψει. Ιδού!

Χριστούγεννα στην Αθήνα με δωρεάν παραστάσεις για τα παιδιά

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 8 παιδικές παραστάσεις με θέμα τις... γιορτές

Ο Καρυοθραύστης

Δεν χρειάζεται συστάσεις. Το παραμύθι είναι κλασικό και (φυσικά) από μικρούς και μεγάλους. Φέτος, η ομάδα «Ονειροπόληση» του δίνει νέα πνοή στο Θέατρο Βρετάνια. Το έργο είναι ένας  ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις και κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται, να ελπίζουν. Το έργο εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων και διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας! Όνειρο, Φαντασία και Μελωδίες συναντώνται όλα μαζί και καθένα ξεχωριστά ταιριάζουν απόλυτα στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που ο «Καρυοθραύστης» γεννά. Και το καλύτερο σου το άφησα για το τέλος! Η παράσταση είναι διαδραστική, κάτι που σημαίνει ότι οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συμμετάσχουν άφοβα στην πλοκή. 
Πού; Θέατρο Βρετάνια
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 11:00 & 15:00 (έως και 8 Ιανουαρίου)

Ο «Καρυοθραύστης» έρχεται στο θέατρο Βρετάνια

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 8 παιδικές παραστάσεις με θέμα τις... γιορτές

Φρικαντέλα, του Ευγένιου Τριβιζά

Μπορεί μία Μάγισσα να μισεί τόσο πολύ τα Χριστούγεννα, ώστε να κάνει τα πάντα για να τα εξαφανίσει; Αν είναι η Φρικαντέλα, ναι. Το κλασικό, πλέον, παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά γίνεται μουσικόθεατρική παράσταση ή μάλλον υπερθέαμα στο Christmas Theater, το μέρος όπου τα Χριστούγεννα έχουν άλλη μαγεία. Μια φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη παράσταση με ζωντανή συμφωνική ορχήστρα εικοσιεπτά μουσικών, πολυμελή παιδική χορωδία και κορυφαίους συντελεστές της όπερας που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Τη συμφωνική ορχήστρα διευθύνει ο Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος υπογράφει και τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις της παράστασης. Την παράσταση σκηνοθετεί φαντασματορικά ο Φωκάς Ευαγγελινός.Απολαυστικές παιδικές χορωδίες μάς ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο με κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτά τα Χριστούγεννα ξαναθυμόμαστε ότι τα ωραιότερα ταξίδια γίνονται με τη φαντασία. Χρειάζεται, όμως, προσοχή. Γιατί, αν αγαπάς τα Χριστούγεννα, κινδυνεύεις...
Πού; Christmas Theater
Πότε; Από 11 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00 & 17:00

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 8 παιδικές παραστάσεις με θέμα τις... γιορτές

Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

Πόσο ταιριάζει ο Σκρουτζ με το πνεύμα των εορτών; Σε πρώτη ανάγνωση, όχι και τόσο πολύ. Σε δεύτερη, όμως; Ο φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρούτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος, αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και
γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη. Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Πόσο θα τον αλλάξει αυτή η «επίσκεψη»; Θα κάνει την ανατροπή και θα βάλει την αγάπη πάνω από τη μοναξιά και τα λεφτά; Η απάντηση επί σκηνής!
Πού; Ιντεάλ (Πολυχώρος Πολιτισμού)
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 11:30 & 15:00 (έως 15 Ιανουαρίου)

«Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ» ζωντανεύουν στο Ιντεάλ

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 8 παιδικές παραστάσεις με θέμα τις... γιορτές

Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες

Είναι από τις θεατρικές παραστάσεις που με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε θεσμό. Το Θέατρο Πρόβα της Μαίρης Ραζή είναι ένας ιστορικός χώρος που αγαπάει και σέβεται μικρούς και μεγάλους θεατές. Οι «Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες» είναι ένα περιεκτικό παραμύθι με σπουδαίο μήνυμα. Η Χαριτωμένη, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, ζητάει απ' τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, να είναι «Δικά της, δικά της και μόνον δικά της!!!». Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία ολόκληρου του κόσμου. Ζαβολιάρικα ξωτικά και παμπόνηροι καλικάντζαροι ξεχύνονται στη γη και δημιουργούν μπελάδες, τα δώρα των παιδιών εξαφανίζονται και το χωριό του Άγιου Βασίλη ερημώνει. Πώς θα μπορέσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο πιστός του βοηθός, ο Καλούλης, να σώσουν τα Χριστούγεννα αλλά και την μικρή Χαριτωμένη; 
Πού; Θέατρο Πρόβα
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 16:00 (Κυριακή 11/12 στις 17:00) και:
26, 27 & 28 Δεκεμβρίου στις 12:00
29, 30 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου στις 17:00
3 & 4 Ιανουαρίου στις 12:00
6, 7 & 8 Ιανουαρίου στις 17:00 

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 8 παιδικές παραστάσεις με θέμα τις... γιορτές

Οι μηχανές του The Christmas Factory ανάβουν αυτό το Σάββατο στην Τεχνόπολη

Ελαφονταίν

Για πρώτη φορά, το The Christmas Factory περιλαμβάνει στο πλούσιο πρόγραμμά του και τη θεατρική παράσταση Ο «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς» σε σκηνοθεσία και σύλληψη του Γιώργου Σουλεϊμάν, κείμενο της Σοφίας Καψούρου και πρωτότυπη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Μια εξαιρετική αφορμή να γνωρίσουν τα παιδιά τους Μύθους του Αισώπου μέσα από τα μάτια του Γάλλου ποιητή και μυθοποιού Ζαν ντε Λα Φονταίν (Jean de La Fontaine). Μια παράσταση – ωδή στη συνεργασία και στο «μαζί» που θα διαδραματίζεται στο ανακαινισμένο αμφιθέατρο  της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ». Και μετά την παράσταση, μία βόλτα στο The Christmas Factory, εκεί που οι χριστουγεννιάτικες μηχανές «ανάβουν» επιβάλλεται. 
Πού; The Christmas Factory
Πότε; Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00 & 17:00 και καθημερινά τις δύο γιορτινές εβδομάδας (26/12 - 8/1)

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 8 παιδικές παραστάσεις με θέμα τις... γιορτές

Η Μελωδία της Ευτυχίας

Το κλασικό μιούζικαλ ετοιμάζεται και αυτή την χρονιά να μας συντροφεύσει με τις... μελωδίες του. Η Νάντια Κοντογεώργη κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτά τα Χριστούγεννα συνεργάζεται με τον Λεωνίδα Κακούρη, τη Ναταλία Δραγούμη, την Μαντώ και τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ σε μουσική Ρίτσαρντ Ρότζερς και στίχους  Όσκαρ Χάμερσταϊν. Στη συνέχεια, το 1965, έγινε ταινία με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ, η οποία απέσπασε 5 Όσκαρ και έκανε ρεκόρ εισπράξεων.Το σάουντρακ της ταινίας πούλησε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Τη μεταφορά του μιούζικαλ στα ελληνικά, τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων υπογράφει η Θέμις Μαρσέλλου.
Πού; Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών
Πότε; Από 25/12 στις 20:30 έως τις 21/1 σε πολλαπλές ώρες και ημέρες

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 8 παιδικές παραστάσεις με θέμα τις... γιορτές

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο Παρίσι

Και ο Καραγκιόζης έχει δικαίωμα στις διακοπές και τα Χριστούγεννα. Φέτος, αποφάσισε να ταξιδέψει μαζί με τον Θίασο του Ηλία Καρελλά μέχρι το Παρίσι. Πλησιάζουν Χριστούγεννα, και ο μεγάλος Πασάς έχει προσλάβει για το εορταστικό τραπέζι έναν διάσημο γάλλο
σεφ.
Η παράδοση προστάζει χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα. Προς έκπληξη όμως όλων οι γαλοπούλες το ’σκασαν! Τι έχει συμβεί, και όλα τα κοτέτσια είναι άδεια; Ο γάλλος σεφ ταξιδεύει στο Παρίσι για την εξιχνίαση του μυστηρίου. Πώς θα βρεθεί και ο Καραγκιόζης με την παρέα του στην Πόλη του Φωτός; Η απάντηση πάνω στη σκηνή!
Πού; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πότε; Από 21-30/12 (Τετάρτη 21, Παρασκευή 23, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου | 18:00 & Δευτέρα 26-Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου | 16:00 & 18:00) 

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 8 παιδικές παραστάσεις με θέμα τις... γιορτές

Σκρούτζ, The Musical

Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει για 2η χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ μέσα από το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «ΣΚΡΟΥΤΖ The Musical». Από τις 3 Δεκεμβρίου, η κλασική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς έρχεται να μάς θυμίσει την αξία του πνεύματος των Χριστουγέννων, μέσα από ένα λαμπερό μιούζικαλ που θα ζεστάνει την καρδιά και την ψυχή μας. Τρυφερότητα, καλοσύνη, αγάπη, φαντασία και λίγη χρυσόσκονη… είναι τα απαραίτητα συστατικά, που θα κάνουν ακόμα και τον δύσπιστο, μίζερο και τσιγγούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, να αλλάξει για πάντα! Σε σκηνοθεσία, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Αναστάση Δεληγιάννη, πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Αντώνη Καρατζίκη και διασκευή της Μαρίας Αθήνη η πιο διδακτική ιστορία αγάπης ζωντανεύει με τους σπουδαίους πρωταγωνιστές Σπύρο Μπιμπίλα στο ρόλο του Σκρουτζ,  Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και  Άρη Μακρή. 
Πού: Θέατρο Ακροπόλ
Πότε; Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 & 14:00 (θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα για τις ημέρες των γιορτών)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top