Ο «Φάουστ» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις για δύο έκτακτες παραστάσεις

Θα παρουσιαστούν την Κυριακή 8 και 15 Μαΐου

«Φάουστ»

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις προστίθενται λόγω ζήτησης από το κοινό, δυο έκτακτες παραστάσεις του έργου «Φάουστ» του Γκαίτε, την Κυριακή 8 και την Κυριακή 15 Μαΐου.

Φεστιβάλ Αθηνών: Με την «Άλκηστη» του Ευριπίδη ανοίγουν τα Επιδαύρια

Η παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς, παρουσιάζεται σε δραματουργική επεξεργασία, προσαρμογή κειμένων σε πεζό λόγο και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.

O «Φάουστ» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

Φάουστ θέατρο

Το έργο είναι εμπνευσμένο από το προγενέστερό του «Δόκτωρ Φάουστους» του Κρίστοφερ Μάρλοου. Πρόκειται για ένα αφήγημα που διηγείται την τραγική ιστορία ενός σοφού μάγου, ο οποίος κλείνοντας συμφωνία με τον Μεφιστοφελή (διάβολο), προσπαθεί να εξαγοράσει με την ψυχή του, όλες τις ανθρώπινες επιθυμίες που του υπόσχονται ευτυχία.

Η παράσταση, με την εξαιρετική δουλειά των ηθοποιών και της σκηνοθέτιδας Χρυσάνθης Κορνηλίου, αποκαλύπτει τις ουσίες του έργου αυτού - διαμάντι της παγκόσμιας δραματουργίας - οι οποίες αποτελούν δίδαγμα ζωής.

Φάουστ θεατρικό

Με ελεύθερη απόδοση ώστε να έρθει πιο κοντά στον θεατή, η θεατρική ομάδα της Διέλευσης θα μας κάνει για άλλη μια φορά κοινωνούς ενός κλασικού έργου και των προβληματισμών μιας εποχής που δεν παύουν να είναι σύγχρονοι με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο.

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στην Επίδαυρο

Παίζουν οι ηθοποιοί/διανομή:

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Φάουστ

Γιώργος Καπετανάκος: Μεφιστοφελής

Ιωάννα Χρυσομάλλη: Μαργαρίτα

Έφη Χαντζούλη: Μάρθα

Γιάννης Δαφνιωτίδης: Βάγκνερ, σπουδαστής, Βαλεντίνος

Ευδοκία Κατερινιού: στρίγγλα, Λίζα

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top