13+1 νέα βιβλία για μικρά, μεγάλα παιδιά και εφήβους

Ξεχωριστά, κλασικά και σύγχρονα βιβλία που θα αγαπήσετε

14 νέα βιβλία που σας προτείνουμε

Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα παρουσιάζουν κλασικά και σύγχρονα βιβλία από τη νέα εκδοτική κίνηση που ξεχωρίζουν.

14 +1 υπέροχα βιβλία που θα σας μαγέψουν

Βιβλία ιστορικά για τη μικρασιατική καταστροφή, τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, αναγνώσματα εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο σπουδαίων φιλοσόφων και επιστημόνων. Περιπέτειες και μυστήριο που θα κεντρίσουν τη φαντασία των παιδιών μέσα από εξαιρετική γραφή και εικονογράφηση.

«Ο Σωκράτης Πρόεδρος» του Yan Marchand

Στην προσεγμένη σειρά «Οι Μικροί Πλάτωνες» των εκδόσεων Κάκτος κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο Σωκράτης Πρόεδρος». Πρόκειται για ένα βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Σωκράτη και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον σπουδαίο φιλόσοφο. Τα καζάνια της Κολάσεως δεν έχουν πια χώρο για να φιλοξενήσουν τις άδικες ψυχές που κατεβαίνουν στα Τάρταρα. Μόνη λύση; Να επιστρέψει στη γη ο Σωκράτης και να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους! Με τη βοήθεια του ρήτορα Γοργία, ο μεγάλος σοφός θα μπορούσε να καταφέρει ακόμα και πρόεδρος να εκλεγεί! Όμως στην πορεία, ο Γοργίας αποφασίζει να μην μείνει στο ρόλο του βοηθού…

«Η Επανάσταση του Επίκτητου» του Yan Marchand

Ο Επίκτητος είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της φιλοσοφικής σχολής των Στωικών και δραστηριοποιείται κατά τους δύο πρώτους μ.Χ. αιώνες. Οι εκδόσεις Κάκτος, στη σειρά «Μικροί Πλάτωνες» συστήνουν τον σπουδαίο φιλόσοφο στα παιδιά μέσα από μια ωραία ιστορία. Ο Επίκτητος γεννήθηκε σκλάβος. Είναι κουτσός και κοιμάται σ’ ένα αχυρένιο στρώμα. Κι όμως είναι ο πιο ελεύθερος άνθρωπος στη Ρώμη. Κάποιοι λένε πως είναι πιο ευτυχισμένος κι από τον ίδιο τον αυτοκράτορα. Μια ιστορία για παιδιά εμπνευσμένη από τη ζωή του μεγάλου στωικού φιλόσοφου Επίκτητου.

9 βιβλία που ξεχωρίσαμε από τη νέα εκδοτική κίνηση

«Το Φάντασμα της Όπερας» του Γκαστον Λερού

Νέος τίτλος στην αγαπημένη σειρά «Γαλάζια βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μίνωας. Αυτή τη φορά μας παρουσιάζουν το κλασικό μυθιστόρημα  που αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.«Το Φάντασμα της Όπερας» κατατάσσεται στα διαχρονικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στην όπερα του Παρισιού, στις αρχές του περασμένου αιώνα, συμβαίνουν παράξενα πράγματα: ανεξήγητα ατυχήματα, μυστηριώδεις εξαφανίσεις και φωνές που ακούγονται μέσα από τους τοίχους των θεωρείων. Όλα χρεώνονται στο περίφημο «φάντασμα», έναν σκοτεινό άνδρα με καλυμμένο το πρόσωπό του, που κατοικεί στα υπόγεια της όπερας και ο οποίος εμφανίζεται κι εξαφανίζεται χωρίς κανείς να καταλαβαίνει πώς. Μέχρι που την καρδιά του αιχμαλωτίζει η Κριστίν, η όμορφη τραγουδίστρια της όπερας. Δεν είναι όμως ο μόνος που μαγεύεται από τη νεαρή ντίβα. Ο υποκόμης Ραούλ ντε Σανί θυμάται τα παιδικά του χρόνια μαζί της και η καρδιά του κοντεύει να σπάσει. Όταν εκείνη εξαφανίζεται, ο νεαρός, βέβαιος πως την έχει απαγάγει το «φάντασμα», περιπλανιέται στα υπόγεια της όπερας για να τη βρει.

«Ερωτόκριτος» του Βιντσέτζου Κορνάρου

Ο Ερωτόκριτος είναι ένα κλασικό έργο που τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1713 στη Βενετία. Δημιουργός του είναι ο Βιτσέντζος Κορνάρος από τη Σητεία της ανατολικής Κρήτης. Υπολογίζεται πως το έγραψε ανάμεσα στον 15ο και τον 18ο αιώνα, με επικρατέστερα τα τελευταία χρόνια της Ενετοκρατίας στην Κρήτη. Ο Ερωτόκριτος, γιος του πιο πιστού συμβούλου του βασιλιά, ερωτεύεται τη βασιλοπούλα Αρετούσα. Τέτοιος γάμος, όμως, δεν μπορεί να γίνει, καθώς εκείνη θα πρέπει να πάρει για άντρα της τον γιο ενός άλλου βασιλιά και όχι εκείνον ενός υπηρέτη. Μα οι δύο νέοι είναι αποφασισμένοι και, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες περιπέτειες κι αν ζήσουν, δεν ξεχνούν ο ένας τον άλλον. Ώσπου στο τέλος γίνεται ό,τι σε όλα τα παραμύθια: ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Κυκλοφορεί στις σειρά «Κλασικοί θησαυροί» των εκδόσεων Μίνωας σε εξαιρετική εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου.

«Τα φώτα του Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Yan Marchand

Ο Γερμανός φυσικός, τιμημένος με Νόμπελ Φυσικής  υπήρξε μια από τις πιο δημιουργικές διάνοιες στην ιστορία της ανθρωπότητας και άνοιξε νέους δρόμους στην επιστήμη. Μέσα από τη σειρά «Μικροί Πλάτωνες» των εκδόσεων Κάκτος τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές πτυχές της προσωπικότητας του. Το 1896, ο νεαρός Άλμπερτ Αϊνστάιν αναλαμβάνει να φωταγωγήσει το πανηγύρι στη Γιορτή Μπίρας του Μονάχου. Όμως η επιχείρηση δεν στέφεται με επιτυχία και, από παιχνίδι σε παιχνίδι του λούνα παρκ, ο νεαρός Άλμπερτ θα πρέπει να πειραματιστεί με τους νόμους του σύμπαντος. Μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα από το φως; Τι είναι η τύχη; 

«Το γαλάζιο που μας ενώνει» του Αντώνη Σέργη

Καλοκαίρι του 1922. Ο Οδυσσέας απολαμβάνει τις διακοπές του στις Σπέτσες, όταν ξαφνικά εμφανίζονται στον ορίζοντα βάρκες γεμάτες κόσμο να πλησιάζουν στην ακτή. Ποιοι είναι άραγε αυτοί που τον αναγκάζουν να αλλάξει τα σχέδιά του και να επιστρέψει στην Αθήνα; Δείχνουν τόσο διαφορετικοί, ωστόσο, όταν καταφέρνει να ξεπεράσει την αναστάτωσή του και αποφασίζει να τους γνωρίσει καλύτερα, αντιλαμβάνεται πως οι ιστορίες που κουβαλούν μαζί τους είναι ικανές να μεταμορφώσουν και τη δική του ζωή. Κι όσο για το μέλλον, αυτό κρύβεται μονάχα στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.
Ένα φανταστικό συναπάντημα του έφηβου ποιητή Οδυσσέα Ελύτη (1911-1996) με μια οικογένεια Μικρασιατών προσφύγων ρίχνει άπλετο αισιόδοξο φως στις πιο σκοτεινές πτυχές της ελληνικής ιστορίας αλλά και στο σήμερα.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Δύο σπουδαία βιβλία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

«Ιωάννης Κ. -Το Χρονικό ενός Μυστηρίου» της Κατερίνας Λαγού

Η Κατερίνα Λαγού παρουσιάζει στους νεαρούς αναγνώστες τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Αιώνες μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια το ερώτημα μένει αναπάντητο. Ποιοι είναι οι ένοχοι; Ο Κωνσταντίνος και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης; Ή κάποιοι που τους έπεισαν να διαπράξουν τον φόνο; Ποιους είχε ενοχλήσει ο Κυβερνήτης στη σύντομη ζωή του; Ποιος είχε συμφέρον να κόψει πρόωρα το νήμα της;
Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, όσα αποδεικτικά στοιχεία κι αν έχουν καταστραφεί, ο Ιάσονας, ένα παιδί με αστυνομικό δαιμόνιο, με τη βοήθεια της Γιάννας, της Κλαίρης και του Στάθη, θα επιχειρήσει να εξιχνιάσει το έγκλημα. Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Λαγού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Μυστικοί 7: Μυστήριο στο έρημο σπίτι (1) της Ένιντ Μπλάιτον

Η Ένιντ Μπλάιτον γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 11 Αυγούστου του 1897. Θεω­ρείται μία από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότατες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγραψε πάνω από 700 βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν σε 90 γλώσσες, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και παραμένουν μέχρι σήμερα στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Οι εκδόσεις Μίνωας μας παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο της σειρά Μυστικοί 7.
Μια παρέα θαρραλέων παιδιών ξετρελαίνονται να λύνουν μυστήρια και σκοτεινές υποθέσεις μαζί με τον σκύλο τους τον Σκάμπερ. Αυτοί είναι οι Μυστικοί Επτά, μία από τις δημοφιλέστερες σειρές της πολυβραβευμένης Ένιντ Μπλάιτον που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Οι Μυστικοί Επτά περνούν το πρωινό τους παίζοντας χιονοπόλεμο και φτιάχνοντας χιονάνθρωπους. Το βράδυ ο Τζακ ανακαλύπτει ότι έχει χάσει το σήμα του. Επιστρέφει κρυφά στο πάρκο για να το βρει και μένει κατάπληκτος από ένα περίεργο φορτηγό που ξεφυτρώνει από το πουθενά και από τους παράξενους ήχους που γεμίζουν την ήσυχη νύχτα. Τι ρόλο παίζει ο μυστηριώδης επιστάτης που παριστάνει τον θεόκουφο; Και τι είναι αυτές οι φωνές που ακούγονται από το έρημο αγροτόσπιτο;

«Στο κολέγιο του Σεν Κλερ (1)» της  Ένιντ Μπλάιτον

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς  οι δίδυμες Πατ και Ίζαμπελ Ο’Σάλιβαν ξεκινούν τη φοίτησή τους στο Σεν Κλερ όλο γκρίνια, αποφασισμένες να κάνουν την επανάστασή τους. Η ζωή όμως εκεί δεν είναι τόσο εύκολη όπως τη φαντάζονταν. Πολλά απρόοπτα θα συμβούν που θα τις βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν τις δικές τους αδυναμίες. Σιγά σιγά προσαρμόζονται, κάνουν φίλους και γίνονται δύο αξιαγάπητα κορίτσια.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Σέρλοκ Χολμς:Το βαμπίρ του Σάσεξ» του  Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

Οι εκδόσεις  Μίνωας μας παρουσιάζουν νέο τίτλο στη σειρά Σέρλοκ Χολμς.Αυτή τη φορά ο Χολμς και ο Γουάτσον αναλαμβάνουν την πιο παράξενη υπόθεσή τους έως τώρα. Ένας απελπισμένος σύζυγος απευθύνεται σε αυτούς, μέσω των δικηγόρων του, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει γιατί η γυναίκα του έχει γίνει τόσο επιθετική απέναντι στα παιδιά τους. Έχει φτάσει μάλιστα στο σημείο να δαγκώσει τον λαιμό του μωρού τους! Δεν υπάρχουν όμως τέτοια πράγματα, όπως βαμπίρ… Ή μήπως υπάρχουν;
«Κύριε – Ο πελάτης μας, ο κύριος Ρόμπερτ Φέργκιουσον, μας ανέθεσε μια έρευνα σχετικά με τα ΒΑΜΠΙΡ. Καθώς το δικό μας γραφείο ειδικεύεται αποκλειστικά στην αξιολόγηση μηχανημάτων, δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε συμβουλές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ίσως εσείς μπορείτε να ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ».

«Η Θεά των Φιδιών- Οι περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου 6» του Χρήστου Δημόπουλου

Ένας Κρητικός εργάτης, που θαμπώνεται από ένα αγαλματάκι στην ανασκαφή της Κνωσού, το 1903. Ένας Γερμανός συνταγματάρχης, που το κλέβει, τριάντα οχτώ χρόνια αργότερα, στις Αρχάνες. Ένας Βρετανός λοχίας, που αφήνει την τελευταία του πνοή στη Μάχη της Κρήτης. Ο εγγονός του, που από κάπου τον ξέρουμε! Ένας Ελληνο-ιρλανδός δαιμόνιος χάκερ, που μιλάει με ομοιοκαταληξίες στο Λονδίνο. Μια φίλη και βοηθός του, στη Μαρ ντελ Πλάτα. Ένας περίεργος ξενοδόχος με ύποπτο παρελθόν, που κρύβει πολλά μυστικά, στο Σαν Κάρλος ντε Μπαριλότσε. Ο Αρχηγός των Ειδικών Δυνάμεων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αργεντινής, στο Μπουένος Άιρες. Όλοι αυτοί πρωταγωνιστούν στη νέα, συναρπαστική περιπέτεια του Ήπιου Θερμοκήπιου.

Αναζητώντας τη θεά των φιδιών, ο καθηγητής και τα εγγονάκια του, η Αθηνά και ο Ορέστης, κάνουν έναν αγώνα δρόμου, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα. Θα προλάβουν, άραγε, να σταματήσουν μια παράνομη δημοπρασία έργων τέχνης και να εντοπίσουν το αγαλματάκι πριν να είναι πολύ αργά; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

6 νέες κυκλοφορίες για τους μικρούς αναγνώστες

«Ένα συρτάρι μυστικά» της Ελένης Βλάχου

Ο παππούς Αρτέμης φτιάχνει ένα καινούριο έπιπλο που το λένε σεκρετέρ και το χαρίζει στον συνονόματο εγγονό του. «Εκεί», του λέει, «κάθονται και μελετάνε όλοι οι σοφοί άνθρωποι». Ο μικρός Αρτέμης εγκαινιάζει το νέο του απόκτημα με μια ζωγραφιά στον πάτο του συρταριού. Τα πράγματα όμως θα πάρουν μια παράξενη τροπή και το σεκρετέρ με το ζωγραφισμένο συρτάρι θα ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια. Μια ιστορία που μας μιλάει για τον κύκλο της ζωής, την αξία των άψυχων αντικειμένων και τη σπουδαιότητα του να κάνεις όνειρα και να παλεύεις γι’ αυτά. Μια ιστορία αποτυπωμένη σε ένα συρτάρι!Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Χωρίς βοηθητικές» της Σοφίας Τσιάμη

Η καλύτερη φίλη της Δέσποινας τη σέρνει βιαστικά μπροστά στον πίνακα ανακοινώσεων της τάξης. «Κοίτα! Δεν είναι τρομερό; Το καλύτερο έπαθλο απ’ όλα! Γιούπιιι!», χοροπηδάει από τη χαρά της η Άννα. Όχι όμως και η Δέσποινα. Το έπαθλο είναι όντως το καλύτερο, αλλά η ιδέα και μόνο πως για να το διεκδικήσει θα πρέπει να πάρει μέρος σε ποδηλατικό αγώνα την κάνει να κοκκινίζει από ντροπή. Ο λόγος; Οι βοηθητικές ρόδες που φοβάται να βγάλει από το ποδήλατό της.
Τότε είναι που εμφανίζεται ο Παύλος. Οι δυο τους κλείνουν μια μυστική συμφωνία. Θα καταφέρει άραγε η Δέσποινα με τη βοήθειά του να απαλλαγεί από τις άβολες ρόδες και να διεκδικήσει το έπαθλο;Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Δεν πάω για ύπνο» της Μαριλίτας Χατζημποντόζη

Μια όμορφη ιστορία για τους μικρούς ξενύχτηδες που δεν θέλουν να πάνε για ύπνο. Πρωταγωνιστής είναι ο μικρός ιππότης Αρθρούρος που δεν επιθυμεί να πάει για ύπνο ο κόσμος να χαλάσει. Αποτέλεσμα; Στη Μικρή των Ιπποτών Σχολή όλο χασμουριόταν και σκουντουφλούσε από τη νύστα! Πώς θα καταφέρουν οι γονείς του να τον πείσουν να πηγαίνει νωρίς για ύπνο; Θα μάθει τελικά ο Αρθούρος να κάνει όνειρα γλυκά και πολύ ιπποτικά; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top