14 +1 υπέροχα βιβλία που θα σας μαγέψουν

Ξεχωριστά βιβλία, κλασικά και σύγχρονα που θα αγαπήσετε

βιβλία

Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα παρουσιάζουν σπουδαία διαχρονικά και σύγχρονα βιβλία που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Μυστήριο, ιστορικό μυθιστόρημα, καλή μεταφρασμένη πεζογραφία και ποίηση.Προσεγμένες εκδόσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζουν την προσοχή σας.

9 βιβλία που ξεχωρίσαμε από τη νέα εκδοτική κίνηση

«Τα Ελεγεία του Ντουίνο» του Ραϊνερ Μαρία Ρίλκε

100 χρόνια έχουν περάσει από την ολοκλήρωση των Ελεγείων του Ντουίνο και οι εκδόσεις Αρμός μας παρουσιάζουν μια αξιόλογη και ιδιαίτερα κατατοπιστική έκδοση με εξαιρετική μετάφραση, σχόλια και ερμηνευτική σπουδή.
Ο Ρίλκε εγκαταστάθηκε στο Μόνακο και δημοσίευσε τα Ελεγεία του Ντουίνο που θεωρούνται και το αποκορύφωμα του ποιητικού του έργου..Άρχισε να γράφει στη διάρκεια της παραμονής του στον Πύργο του Ντουίνο της Δαλματίας.Ξεχωρίζουν η όρεξη για ζωή και ο λυρισμός σε κάθε στίχο.

Η έκδοση χωρίζεται σε  τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται σε δίγλωσση έκδοση τα Ελεγεία του Ντουίνο, το μεγαλύτερο από τα έργα του Ρίλκε. Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται δέκα επιλεγμένα κείμενα του ποιητή που σχολιάζουν άμεσα η έμμεσα τα Ελεγεία του Ντουίνο και μεταφράζονται στην πλειονότητά τους για πρώτη φορά στα ελληνικά. Ακολουθούν εμπεριστατωμένα Σχόλια και σημειώσεις του μεταφραστή με παράθεση κειμένων, ποιημάτων και επιστολών του ποιητή από ολόκληρο το έργο του.
Το τρίτο μέρος είναι μία ερμηνευτική σπουδή στην οποία επιχειρείται για πρώτη φορά στη γλώσσα μας όχι μία φιλολογική ανάλυση αλλά μία εκ των ένδον στοχαστική προσέγγιση, μία εκ του σύνεγγυς ανάγνωση όλων των Ελεγείων του Ντουίνο.
Εξαιρετική δουλειά από τον Θανάση Λάμπρου με αναλυτικό Χρονολόγιο με πλήθος άγνωστα στοιχεία από τη ζωή του ποιητή, βιβλιογραφία, φωτογραφίες και χειρόγραφα του.

«Τo Όνειρο της Ζέλμα» της Μariana Leky

«Το Όνειρο της Ζέλμα» είναι ένα μυθιστόρημα - φαινόμενο που πούλησε πάνω από 600.000 αντίτυπα μόνο στη Γερμανία. Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες ενώ παρέμενε στα ευπώλητα του Spiegel για πάνω από δυο χρόνια. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορία, που εκδόθηκε το 2017, ένα όμορφο παραμύθι, ένα ευαίσθητο έργο που θα αγγίξει την καρδιά σας. Συγκινητικό ... σίγουρα ασυνήθιστο μας μεταφέρει σ' έναν μαγικό κόσμο προκαταλήψεων. Ο πρωτότυπος τίτλος του έργου είναι «Τι μπορείς να δεις από εδώ» και η συγγραφέας έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα ένα μικρό απομονωμένο χωριό τρομοκρατείται από την είδηση ότι η Ζέλμα είδε στον ύπνο της ένα παράξενο ζωάκι. Όλοι ξέρουν ότι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό κάποιος πεθαίνει. Η Λουίζε, η εγγονή της Ζέλμα, παρατηρεί τους συγχωριανούς της να αλλάζουν συμπεριφορά, μυστικά θαμμένα χρόνια να αποκαλύπτονται και αποφάσεις που καθυστερούσαν καιρό να προβάλλουν επείγουσες μπροστά στην πιθανότητα θανάτου. Τα επόμενα χρόνια, σε κρίσιμες στιγμές της ζωής της Λουίζε, το όνειρο της Ζέλμα θα την ωθήσει να πάρει και εκείνη μεγάλες αποφάσεις με τη βοήθεια των φίλων της. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου στην αγαπημένη σειρά Aldina των εκδόσεων Gutenberg σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου.

«Η Ζώνη του Λυκόφωτος» της Νόνα Φερνάντες

Mετά το καθηλωτικό «Space Invaders» οι εκδόσεις Gutenberg μας παρουσιάζουν ένα νέο έργο της σπουδαίας Νόνα Φερνάντες.Η πολυβραβευμένη συγγραφέας δίνει έμφαση στη μνήμη και στις φωνές που δεν ακούστηκαν ποτέ. Η δυναμική και ενοχλητική φωνή από τη Χιλή συνεχίζει να εμπνέει..

1984 Χιλή, δικτατορία Πινοτσέτ: στα γραφεία του αντιπολιτευόμενου περιοδικού Cauce εισβάλλει ένας άνδρας της μυστικής αστυνομίας και λέει ότι έχει βασανίσει, έχει σκοτώσει ανθρώπους και θέλει να δώσει πληροφορίες για πράξεις του καθεστώτος. Ξεκινώντας από αυτό το πραγματικό γεγονός, η Νόνα Φερνάντες καταφεύγει σε αρχεία και μαρτυρίες, ανακαλεί μνήμες και ανασυνθέτει μυθιστορηματικά όσα συνδέονται με τη φρικιαστική αυτή μαρτυρία.

«Η Νόνα Φερνάντες εκφράζει τα συναισθήματα ενός ολόκληρου έθνους για το σκοτεινό και μερικές φορές ντροπιαστικό του παρελθόν», έγραψε η επιτροπή του βραβείου Sor Juana Inés de la Cruz για την καλύτερη ισπανόφωνη συγγραφέα (2017). Η ζώνη του λυκόφωτος ήταν και στη βραχεία λίστα του Εθνικού Βραβείου ΗΠΑ (2021) στην κατηγορία των μεταφρασμένων βιβλίων.Κυκλοφορεί στη σειρά Aldina των εκδόσεων Gutenberg σε μετάφραση του Κώστα Αθανασίου.

 

«Μύθοι Και Ζωολόγιο» του Leonardo da Vinci
 

Δύο σπουδαία λογοτεχνικά έργα που έγραψε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι στους περίφημους Κώδικες μας αποκαλύπτουν μια άγνωστη πλευρά του, την ανθρώπινη. Μύθοι που κρύβουν μεγάλες αλήθειες και ένα ζωολόγιο γεμάτο αλληγορίες για ανθρώπινες αρετές κι ελαττώματα είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας του Λεονάρντο να ανακαλύψει τα μυστικά μιας ηθικής φιλοσοφίας, να ξεκλειδώσει τη δύναμη που μπορεί να αποκτήσει ο σοφός πάνω στα φαινόμενα της φύσης, της ζωής, της ψυχής.
Αφηγηματικές «επινοήσεις» από τον μεγαλοφυή λάτρη της ελευθερίας που θέλουν –όπως και οι πτητικές μηχανές του– να ανυψώσουν τον άνθρωπο για να κατακτήσει τους πνευματικούς αιθέρες. Γραμμένα με ένα ύφος παράξενο, πυκνό, φλογερό, τα κείμενα αυτά αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές παρακαταθήκες του εμβληματικού καλλιτέχνη της Αναγέννησης: έναν καταλύτη για την ταχύτερη πνευματική ολοκλήρωση του ανθρώπου όπως η πολυπόθητη φιλοσοφική λίθος των αλχημιστών, που μπορούσε να μετατρέπει τα ευτελή μέταλλα σε χρυσό.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση της Αιμιλίας Εμμανουήλ.

«Μυστικοί αρραβώνες» του Γρηγορίου  Ξενόπουλου

Στην κλασική σειρά των εκδόσεων Μίνωα κυκλοφορούν οι «Μυστικοί Αρραβώνες» του Ξενόπουλου. Το σημαντικό αυτό έργο του χαρακτηρίστηκε δικαίως ως η ωραιότερη  ερωτική επιστολογραφία καθώς είναι πραγματική.Όπως έγραψε ο Ξενόπουλος στην Αυτοβιογραφία του το 1939, δέκα χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του βιβλίου, ο κεντρικός ήρωας είναι ο ίδιος. Δεν αποκάλυψε όμως ποτέ το πραγματικό όνομα της Θάλειας, η οποία όπως έγινε γνωστό στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό της εποχής εκείνης επρόκειτο για την ποιήτρια Θεώνη Δρακοπούλου, γνωστή ως Μυρτιώτισσα.
Ο έρωτας ξετυλίγεται ανάμεσα στον αναγνωρισμένο ζωγράφο Ανάστη και την όμορφη Θάλεια.
Όταν εκείνος θα αρχίσει να ανταποκρίνεται στο ερωτικό κάλεσμα του κοριτσιού, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο δίλημμα στη ζωή του. Τα γράμματα που θα ανταλλάξουν οι δύο νέοι θα σφραγίσουν τον μεγάλο έρωτά τους, αλλά και θα συναντήσουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό…

«Αναδυομένη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου

Η «Αναδυομένη»  είναι ένα λυρικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Ζάκυνθο, στον τόπο καταγωγή τους Ξενόπουλου.Μας παρουσιάζει τη σημασία του να αγαπάς με ανιδιοτέλεια. Δυο αδέλφια θα ερωτευτούν την ίδια κοπέλα μέχρι εκείνη να αποφασίσει ποιον θα παντρευτεί και άθελα της θα στείλει τον άλλον στον θάνατο.

Το ερωτικό παιχνίδι ξετυλίγεται στη βίλα του κόντε Λάντου ανάμεσα στη γοητευτική κοντεσίνα Κλαίλια και τα δύο αδέλφια, τον Παύλο και τον Ντένη.
Ποια αγάπη θα αποδειχτεί ότι είναι  δυνατότερη; Ποια θα την συγκινήσει ;Εφηβική αθωότητα, έρωτας πόνος και θλίψη με την υπέροχη πένα του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Σταυροδρόμια» του Τζόναθαν Φράνζεν

Τα πολυαναμενόμενα «Σταυροδρόμια» εντυπωσιάζουν με την πλοκή ,τον ρυθμό και την ένταση τους  για τον λόγο αυτό διαβάζονται απνευστί. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα ευγνωμοσύνης, πόνου και κάθαρσης. Ένα χρονικό μια ολόκληρης γενιάς Αμερικανών από το 1929 του Μεγάλου Κραχ έως και το 1971. Μια διαρκής αναζήτηση σωτηρίας και ευτυχίας.

3 Δεκεμβρίου 1971: στο Σικάγο προβλέπεται έντονη κακοκαιρία. Ο Ρας Χίλντεμπραντ, αναπληρωτής πάστορας σε μια φιλελεύθερη εκκλησία των προαστίων, είναι σχεδόν έτοιμος να διαλύσει τον γάμο του στον οποίο πλέον δε βρίσκει χαρά – εκτός αν τον προλάβει η σύζυγός του Μάριον, η οποία επίσης έχει τη δική της μυστική ζωή. Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Κλεμ, επιστρέφει από το κολέγιο, πυρπολημένος από ηθική απολυτότητα και έχοντας προβεί σε μια ενέργεια που θα τσακίσει τον πατέρα του. Η αδερφή του Κλεμ, η Μπέκι, το πλέον δημοφιλές κορίτσι στην τάξη της, γυρίζει την πλάτη της σε ό,τι ήξερε και εντάσσεται στην αντικουλτούρα της εποχής, ενώ ο ιδιοφυής μικρότερος αδελφός, Πέρι, που πουλάει ναρκωτικά σε μαθητές γυμνασίου, αποφασίζει να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Καθένας από τους Χίλντεμπραντ αναζητά μια μορφή ελευθερίας που καθένας από τους υπόλοιπους μπορεί να του στερήσει. Η προσεγμένη μετάφραση είναι του Γιώργου -Ίκαρου Μπαμπασάκη.

«Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο» του Adam Silvera
 

Η ιδέα του Adam Silvera κέρδισε το νεανικό κοινό ...Παρουσιάζει την τελευταία μέρα της ζωής δυο νεαρών ανδρών που μιλούν με ειλικρίνεια και συγκινούν για την άδικη μοίρα τους. Το βιβλίο έχει εκδοθεί σε 28 χώρες και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις και σπουδαίες κριτικές.
Στις 5 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καλούν από το Δελτίο Θανάτου τον Ματέο Τόρεζ και τον Ρούφους Εμετέριο για να τους αναγγείλουν ότι έφτασε η μοιραία μέρα.Ο Ματέο και ο Ρούφους είναι εντελώς άγνωστοι, αλλά, για διαφορετικούς λόγους, και οι δύο θέλουν να κάνουν έναν νέο φίλο.Έχουν μόνο είκοσι τέσσερις ώρες.Μέσα από την εφαρμογή Ο Τελευταίος Φίλος, ο Ρούφους και ο Ματέο πρόκειται να συναντηθούν για την τελευταία μεγάλη περιπέτεια· να ζήσουν μια ολόκληρη ζωή μέσα σε μια μέρα…
Μια ιστορία που υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς θάνατο, αγάπη χωρίς απώλεια και ότι είναι δυνατόν να αλλάξει αναπάντεχα όλος ο κόσμος μας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση του Βαγγέλη Γιαννίση.

«Η Πτώση» της T.J Newman

Το θρίλερ της T.J Newman  πούλησε πάνω από 22.000 βιβλία την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ, το καλοκαίρι του 2021 και έρχεται να εντυπωσιάσει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Μόλις επιβιβαστήκατε σε μια πτήση προς Νέα Υόρκη.

Υπάρχουν άλλοι 143 επιβάτες.

Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι 30 λεπτά πριν την πτήση
η οικογένεια του πιλότου έπεσε θύμα απαγωγής.

Για να ζήσει η οικογένειά του,
πρέπει όλοι οι επιβάτες της πτήσης σας να πεθάνουν.

Ο μόνος τρόπος για να σώσει την οικογένειά του
είναι να ακολουθήσει ο πιλότος τις εντολές και να ρίξει το αεροπλάνο.

Καλή πτήση!Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος σε μετάφραση της Ιλάειρα Διονυσοπούλου.

«Κισότ όπως Κιχώτης» του Σαλμάν Ρούσντι

Ένα σύγχρονο αριστούργημα για την αναζήτηση αγάπης και οικογένειας από τον βραβευμένο με Booker Σαλμάν Ρούσντι. Ένας εντυπωσιακός Δον Κιχώτης του 21ου αιώνα.
Αντλώντας έμπνευση από το κλασικό έργο του Θερβάντες, ο Σαμ ΝτιΣάμπ, ένας μέτριος συγγραφέας κατασκοπικών θρίλερ δημιουργεί τον Κισότ, έναν ευγενή, ονειροπαρμένο πωλητή που έχει εμμονή με την τηλεόραση και ερωτεύεται παράφορα την τηλεοπτική σταρ Σάλμα Ρ. Μαζί με τον (φανταστικό) γιο του Σάντσο, ο Κισότ ξεκινά μια τραγελαφική εκστρατεία προκειμένου να αποδείξει πως είναι άξιος να γίνει το ταίρι της, διασχίζοντας την Αμερική και αντιμετωπίζοντας κωμικοτραγικούς κινδύνους μιας εποχής όπου όλα είναι πιθανά. Στο μεταξύ ο δημιουργός του Κισότ, που περνά κρίση μέσης ηλικίας, έχει να διαχειριστεί τις δικές του επείγουσες προκλήσεις.
Όπως ο Θερβάντες έγραψε τον Δον Κιχώτη για να σατιρίσει την κουλτούρα της εποχής του, έτσι και ο Ρούσντι ταξιδεύει τον αναγνώστη σε μια χώρα που βρίσκεται στο κατώφλι της ηθικής και της πνευματικής κατάρρευσης με την αφηγηματική μαγεία που χαρακτηρίζει το σύνολο του έργου του. Οι αριστοτεχνικά δοσμένες ζωές του ΝτιΣάμπ και του Κισότ διαπλέκονται καθώς και οι δυο αναζητούν την αγάπη σε μια εξόχως διασκεδαστική περιπέτεια η οποία αντικατοπτρίζει το σήμερα, όπου τα όρια ανάμεσα στα γεγονότα και την επινόηση έχουν γίνει τόσο δυσδιάκριτα.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα.

«Live Green, 52 βήματα για μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα» της Tζεν Τσίλινγκσγουορθ

Το βιβλίο της Τζεν Τσίλινγκσγουορθ είναι μια συλλογή από χρήσιμες και πρακτικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε, με σκοπό να αλλάξετε την καθημερινότητά σας και να βοηθήσετε τον πλανήτη μας να παραμείνει όμορφος. Δημιουργήστε τα δικά σας προϊόντα καθαρισμού, δωρίστε τα ρούχα που δεν χρειάζεστε, αποβάλετε το πλαστικό από τη ζωή σας, αξιοποιήστε τα αγαθά παράγοντας μηδενικά απορρίμματα και γιορτάστε απλά και ξέγνοιαστα τα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Αλήθειες που δεν σου είπα» της Κέλι Ρίμερ

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί ένα συγκινητικό και αποκαλυπτικό μυθιστόρημα για την επιλόχειο κατάθλιψη ,την άνοια, την απώλεια και την έκτρωση σε μετάφραση της Φωτεινής Πίπη. Η Κέλι Ρίμερ παρουσιάζει ένα δύσκολο αλλά λυτρωτικό ταξίδι με πρωταγωνίστριες  τρεις γυναίκες. Η πλοκή ξεκινάει από το 1957 και φτάνει μέχρι και το σήμερα. Άνθρωποι που παλεύουν με προσωπικούς δαίμονες και μέσα από ψέματα και αποκαλύψεις προσαρμόζουν ξανά τις σχέσεις τους.

Όταν ο πατέρας της μεταφέρεται σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, η Μπεθ προσφέρεται να αδειάσει το πατρικό σπίτι και τότε διαπιστώνει έκπληκτη ότι η πόρτα της σοφίτας όπου κάποτε έπαιζε με τα αδέρφια της είναι ασφαλισμένη με λουκέτο. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η έκπληξή της όταν ανακαλύπτει τι κρύβεται από πίσω – ένα χάος από πίνακες του πατέρα της, στοίβες από πεταμένα χαρτιά και πολλά άχρηστα πράγματα στο κατά τα άλλα σχολαστικά τακτοποιημένο σπίτι τους.

Ξεκαθαρίζοντας την ακαταστασία, βρίσκει μια σελίδα ημερολογίου, γραμμένη με τον γραφικό χαρακτήρα της μητέρας της. Όλοι γνωρίζουν ότι η Γκρέις είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα, αλλά αυτό το χειρόγραφο φέρνει στο φως μια πολύ πιο ζοφερή εκδοχή. Πολύ γρήγορα η Μπεθ σχηματίζει μια διαφορετική και ανησυχητική εικόνα της οικογένειάς της: η μητέρα της έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη και ο σύζυγός της έμοιαζε ελάχιστα με τον στοργικό πατέρα που γνώρισαν η ίδια και τα αδέρφια της…

«Μια Σύντομη Ιστορία της Γης» του Andrew Knoll

Πρόκειται για μια ιστορία του σπιτιού μας, της Γης, και των οργανισμών που εξαπλώθηκαν στην επιφάνειά της. […] είναι πολύ πιο μεγαλειώδης από οποιοδήποτε χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ, γεμάτη ανατροπές αντάξιες
ενός μπεστ σέλερ αγωνίας.
Αντλώντας από έρευνες δεκαετιών στο πεδίο κι από τις πλέον πρόσφατες επιστημονικές γνώσεις, ο φημισμένος γεωλόγος Άντριου Νολ χαρίζει μια ενδελεχή και συνάμα προσιτή βιογραφία της Γης, ξεδιπλώνοντας τα 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια της επικής ιστορίας του πλανήτη μας σε οκτώ πλούσια εικονογραφημένα κεφάλαια.H προσεγμένη μετάφραση είναι του Μιχάλη Μακρόπουλου.

«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα

Οι εκδόσεις Ψυχογιός μας παρουσιάζουν μια σημαντική ιστορική μελέτη για τους Εβραίους της Ελλάδας.
Πρόκειται για μια συνολική εικόνα της ιστορίας των Εβραίων της χώρας μας μέσα από μαρτυρίες , φωτογραφίες, ποιήματα και τραγούδι από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στον ελλαδικό χώρο μέχρι το Ολοκαύτωμα και μετέπειτα.
Αναδεικνύεται  η συμβολή των Ελλήνων Εβραίων στην οικονομική, πολιτιστική, πνευματική και πολιτική ζωή της Ελλάδας, αλλά και να «αποκαλυφθούν» οι χρυσές και οι μαύρες σελίδες της συμβίωσης των Ελλήνων Εβραίων με τους χριστιανούς. Tα πρώτα ίχνη της ανιχνεύονται κατά την αρχαιότητα. Πιθανόν πρόκειται για τις παλαιότερες εβραϊκές κοινότητες επί ευρωπαϊκού εδάφους. Εξελληνισμένοι Ρωμανιώτες, Σεφαραδίτες της Δυτικής Μεσογείου και Ασκεναζίτες της Κεντρικής Ευρώπης δημιουργούν ένα μοναδικό και πολύχρωμο μωσαϊκό κοινοτήτων, στο οποίο καθεμία αποτελεί αναπόσπαστη ψηφίδα, με τη δική της συναρπαστική ιστορία.

«Η Αποκάλυψη του Ιωάννη» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

 

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετέφρασε ή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην εισαγωγή του βιβλίου μετέγραψε την «Αποκάλυψη του Ιωάννη» στα νέα ελληνικά . Σύμφωνα με την τελικά επικρατούσα χριστιανική παράδοση θεωρείται ότι γράφτηκε από τον Απόστολο Ιωάννη την περίοδο που ήταν εξόριστος στην Πάτμο το 96 μ.Χ. Η  πατρότητα του κειμένου έχει αμφισβητηθεί ενώ πρόκειται για ένα προφητικό, εσχατολογικό βιβλίο.  Επιδίωξη του συγγραφέα είναι να αποδοθεί το πρωτότυπο με την κατά το δυνατόν μικρότερη απόκλιση από τη γλώσσα του, ακολουθώντας αν γίνεται τη σύνταξη του αρχικού κειμένου και συγχρόνως επιδιώκοντας ο αριθμός λέξεων της απόδοσης να παραμένει στα μέτρα εκείνου της πηγής. Να τηρηθεί, δηλαδή, στη σύγχρονη ελληνική γλώσσα μία οικονομία, που αποτελεί και τη βάση τόσο της υπερβατικής ποιητικότητας του έργου, όσο και της αφηγηματικής του αξίας.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top