6 νέες κυκλοφορίες για τους μικρούς αναγνώστες

Προτάσεις για παιδιά 3-9 ετών

Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα σας παρουσιάζουν νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων με ποικιλία θεμάτων και υπέροχη εικονογράφηση. Παραμύθια που έρχονται από την Ισπανία, τη Γερμανία αλλά και σημαντικές εκδόσεις Ελλήνων συγγραφέων.

Συνέντευξη star.gr: Το δημιουργικό «Πέρασμα» της Δελίνας Βασιλειάδη

«Καλή» Ένα παραμύθι του Κανισάλες

Μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι μικροί αναγνώστες στη «Μεγάλη», τον «Παράξενο» και την «Όμορφη» οι εκδόσεις Διάπλαση παρουσιάζουν ένα ακόμη πρωτότυπο βιβλίο του Κολομβιανού συγγραφέα, την «Καλή». Τα παιδιά μέσα από μια ευφάνταστη εικονογράφηση που ενισχύει τη γνωστική εμπειρία και κείμενα γεμάτα ζωντάνια  θα ανακαλύψουν πόσο σημαντικό είναι να είσαι καλός και πως μόνο τα καλά παιδιά γίνονται μια ωραία παρέα και διασκεδάζουν τρώγοντας υπέροχα γλυκίσματα.

«Η Γατοπαρέα» των Άξελ Σέφλερ και Φραντς Βίτκαμπ

Η υπέροχη Γατοπαρέα μάς έρχεται από την Γερμανία για να ανακαλύψουν οι μικροί αναγνώστες ότι τα χαριτωμένα τετράποδα δεν τρελαίνονται μόνο για ψάρι. Αγαπούν τη ζωγραφική, το διάβασμα, γίνονται όταν θέλουν ενοχλητικά σπάζοντας μπαλόνια, παίζουν μπάλα, τρώνε κάθε λογής λιχουδιά και κάνουν υπέροχες βόλτες στο δάσος. Τις αγαπημένες συνήθειες τους θ' ανακαλύψουν τα παιδιά μέσα από εμπνευσμένα στιχάκια του Φραντς Βίτκαμπ και την υπέροχη εικονογράφηση του Άξελ Σέφλερ.

«Μαξιλάρι για όνειρα γλυκά» της Παναγιώτας Στρίκου - Τομοπούλου

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένα μαξιλάρι για ν' αγαπηθεί ,για να νιώσει τη θαλπωρή μιας αγκαλιάς; Αυτό το μαξιλάρι θα ταξιδέψει από τη σοφίτα όπου ζει απομονωμένο χωρίς καμία φροντίδα, αναζητώντας παρέα. Παρακολουθούμε την πορεία του μέσα από μια ωραία διαδρομή με πολλές περιπέτειες. Πειρατές , μάγισσες και ιππότες θα βρεθούν στον δρόμο του. Θα καταφέρει τελικά να βρει τον προορισμό του; Και τι ρόλο θα παίξει η κόκκινη παραμυθένια κλωστή; Μια ωραία ιστορία για όλα τα παιδιά που κρατούν στην αγκαλιά τους ένα μαλακό πουπουλένιο μαξιλαράκι.

«Το πέπλο των αστεριών» του Βασίλη Λιάκου

Στη σειρά Πολύχρωμοι Χαρταετοί των εκδόσεων Διάπλαση κυκλοφορεί ένα παραμύθι που η ιστορία του μας έρχεται από τα βάθη της Ανατολής, πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.
Πρωταγωνίστρια είναι μια πριγκίπισσα , η Λιν, που αναζητά το πριγκιπόπουλο της. Η παραμάνα τής δίνει την παρακάτω συμβουλή ότι δηλαδή η καρδιά της θα την οδηγήσει στα βήματα του και όταν φτάσει εκεί  κάτω από το πέπλο των αστεριών θα γίνει το θαύμα. Με χαρά ακολουθεί τις λέξεις ...γνωρίζει ανθρώπους πολλούς, χάνεται σε δρόμους μακρινούς...μιλάει με άστρα και συνεχίζει... Και τελικά βρίσκει την ευτυχία εκεί όπου δεν το φαντάζεται.  Όπως άλλωστε γίνεται στη ζωή....

«Νεραϊδούλες... γύρω μου» της Δώρας Ανδρεαδάκη

Στο πρώτο της παραμύθι η Δώρα Ανδρεαδάκη μας παρουσιάζει μια όμορφη ιστορία για το καλό και το κακό που κρύβεται στο μυαλουδάκι των παιδιών και τα επηρεάζει στις αποφάσεις τους. Μέσα από δύο νεράιδες, εκείνη που παρακινεί για τις καλές πράξεις και εκείνη που «σπρώχνει» προς τις σκανδαλιές μαθαίνουμε τι σκέφτεται ο μικρός πρωταγωνιστής και τις επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις του. Όμως μια μέρα ο Απόλλωνας αποφασίζει να μιλήσει στη μαμά του γι' αυτά που συμβαίνουν στο μυαλό του και τότε όλα αλλάζουν...
Μια όμορφη και συγκινητική ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σημαντικές είναι οι καλές πράξεις στη ζωή και που μας οδηγούν αντίστοιχα οι λανθασμένες αποφάσεις.

«Οι Τρεις Σοφοί» της Σπυριδούλας Μπιρπίλη

Οι Τρεις Σοφοί είναι ένα παραμύθι που μας μιλάει για τις αλήθειες της ζωής με απλό και κατανοητό τρόπο. Ένα  ταξίδι προς την ενηλικίωση , μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων.

Τρεις σοφοί  είναι κλεισμένοι σ' ένα κάστρο και έχουν να φέρουν εις πέρας μια μυστική αποστολή. Και μένουν εκεί, με τη μύτη τους στο τζάμι κολλημένη, για ώρες, μέρες, μήνες. Και παρακολουθούν, παρακολουθούν και παρατηρούν, παρατηρούν και γράφουν.
Τη μέρα που φτάνει πια ο καιρός για να εγκαταλείψουν το κάστρο και να επιστρέψουν σπίτι τους, λαμβάνουν πρόσκληση για μια γιορτή. Γιορτή; Ναι γιορτή, μια γιορτή απ’ αυτές όπου συμβαίνουν διάφορα σοβαρά κι αστεία, αναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν τη βοήθεια μιας ζυγαριάς! Μπορούν όμως να ζυγιστούν οι περιποιήσεις, το νοιάξιμο και οι δύσκολες ερωτήσεις; Οι σοφοί ξέρουν τελικά τα πάντα;

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top