Όταν η Βίκυ Μοσχολιού συνάντησε τον Γιώργο Ζαμπέτα!

H Αφεντούλα Ραζέλη μας ταξιδεύει με τη ζεστή φωνή της

Αφεντούλα Ραζέλη

Από τα Ξημερώματα ως τα Δειλινά, η Βίκυ Μοσχολιού ερμήνευσε με τον μοναδικό της τρόπο τον σπουδαίο Γιώργο Ζαμπέτα και έχτισε μαζί του μια πολυετή συνεργασία που ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του 60’ κληροδοτώντας μας μερικά από τα τραγούδια «σταθμός» της ελληνικής αστικής λαϊκής μουσικής, αλλά και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής τους.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και Χριστουγέννων με την Ελεονώρα Ζουγανέλη

 Αφεντούλα Ραζέλη μας ταξιδεύει με τη φωνή της 

 Αφεντούλα Ραζέλη μας ταξιδεύει με τη φωνή της 

Μια ολόκληρη εποχή σκιαγραφείται μέσα από αυτά τα τραγούδια, οι αγωνίες, οι έρωτες, οι χωρισμοί, οι προδοσίες, οι χαρές, οι στιγμές ευτυχίας ενός ολόκληρου λαού που ζει στο χρονικό σημείο που εμείς αποκαλούμε «εποχή της αθωότητας».

Μαζί με την Αφεντούλα Ραζέλη εμφανίζεται και ο εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα 

Μαζί με την Αφεντούλα Ραζέλη εμφανίζεται και ο εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα 

Αυτήν ακριβώς την εποχή θα αναβιώσουμε μέσα από το αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού που ο Ζαμπέτας αποκαλούσε «Α’ Εθνική του λαϊκού τραγουδιού».

Η Αφεντούλα Ραζέλη μια από τις καταξιωμένες και αγαπημένες φωνές της γενιάς της, θα μας ταξιδέψει με τη ζεστή και χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμη φωνή της, αλλά και το εκφραστικό μέσον της θεατρικής αφήγησης σε αυτό το αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού και τον Γιώργο Ζαμπέτα. Μαζί της ο Γιώργος Ζαμπέτας, μουσικός και εγγονός του συνθέτη, και ο raper Restelio με “Τα Δειλινά” και άλλες διασκευές πάνω σε αγαπημένα τραγούδια μέσα από ραπ ήχους, θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν στην αφηγηματική ενότητα του αφιερώματος και θα αναδείξουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη διαχρονικότητα των τραγουδιών αυτών.

Η Αφεντούλα Ραζέλη ερμηνεύει, Τα δειλινά 

Η Αφεντούλα Ραζέλη ερμηνεύει, Τα δειλινά 

Η Αφεντούλα Ραζέλη, με μια σημαντική μέχρι σήμερα καλλιτεχνική πορεία, μέσα από αυτό το αφιέρωμα, θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στη μεγάλη Βίκυ Μοσχολιού γιατί όπως λέει η ίδια «μεγάλωσα με τη μαγική-δωρική φωνή της, η οποία με καθόρισε αισθητικά και μουσικά.. Από πολύ μικρή, τραγουδούσα τα τραγούδια της».

Η Αφεντούλα Ραζέλη

Η Αφεντούλα Ραζέλη

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος θα ακούσουμε και άλλους συνθέτες που ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού μέσα από τη φωνή της Αφεντούλας Ραζέλη όπως Σταύρο Ξαρχάκο, Άκη Πάνου, Απόστολο Καλδάρα, Γιώργο Σπανό και Σταμάτη Κραουνάκη.

Δύο εορταστικές βραδιές, με μερικά από τα πιο δημοφιλή και εμβληματικά λαϊκά τραγούδια, τραγούδια που έχουμε αγαπήσει μέσα από τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, τραγούδια που αναβιώνουν εποχές που θα θέλαμε να ταξιδεύουμε συχνότερα, ερμηνευμένα από μοναδικούς καλλιτέχνες.

Ο Restelio 

Ο Restelio 

Συντελεστές

Τραγούδι:

Αφεντούλα Ραζέλη, Γιώργος Ζαμπέτας, Restelio

Παίζουν οι μουσικοί:

Χρήστος Βιδινιώτης: μπουζούκι- επιμέλεια ορχήστρας

Βασίλης Κούλογλου: κιθάρα

Φώτης Μυλωνάς: πιάνο, πνευστά

Σωκράτης Γανιάρης: κρουστά

Oι εμφανίσεις τους θα πραγματοποιηθούν στη Σφίγγα τις Τετάρτες 22 & 29 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top