Το βιβλίο του Τάσου Φούντογλου εμπνευσμένο από την απώλεια της μητέρας του

«Η γυναίκα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον θάνατο» ανέφερε στο star.gr

Δείτε στο παραπάνω βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη του Τάσου Φούντογλου

Το πιο σημαντικό «τελευταίο αντίο» που βίωσε ο Τάσος Φούντογλου έγινε  η αφορμή για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη συγγραφή βιβλίων.

Ο νεφρολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές  στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και  στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ πριν από 6 χρόνια έχασε τη μητέρα του από καρκίνο. Ο ίδιος θέλησε να συγγράψει το βιβλίο «…Μη ρωτάς αν ζω» προκειμένου να αποτυπώσει τα συναισθήματά του αλλά και για να βοηθήσει όσους δίνουν μάχη με τον καρκίνο. 

Συνέντευξη Star.gr: To βιβλίο που απέσπασε το Booker του 2019


«Η γυναίκα αυτή κάνει κάποιες αναδρομές στο παρελθόν της. Είναι ένα βιβλίο που ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου. Είναι μονόλογοι δική της. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον θάνατο γιατί ουσιαστικά είναι η τελευταία της νοσηλεία. Κάνει μία ανασκόπηση λοιπόν στο παρελθόν της και σε μία στιγμή μιας δυνατής ερωτικής σχέσης. Μεταξύ των μονολόγων της, παρεμβάλλονται δυνατές στιγμές της ζωής της » τόνισε ο Τάσος Φούντογλου δίνοντας στους αναγνώστες του star.gr μία γεύση από το βιβλίο του. 

 

Βράδια μοναχικά, χωρίς άστρα: Μία αφήγηση για τις μέρες της πανδημίας
 


Το βιβλίο έχει  βιωματικά στοιχεία αλλά και κάποια μυθιστορηματικά. 
 
«Αν και νεφρολόγος στο επάγγελμα, μου άρεσε πάντα  να γράφω. Κυρίως πολιτικό σχόλιο έκανα αλλά δεν είχα καταπιαστεί ποτέ με τη συγγραφή βιβλίου. Ήθελα όλα αυτό το έντονο συναίσθημα που ένιωθα κάπου να το αποτυπώσω. Αρχικά έδρασε ως ψυχοθεραπεία αλλά στη συνέχεια είδα πως πολύς κόσμος έχει έρθει αντιμέτωπος με τον καρκίνο πίστεψα πως έτσι θα βοηθούσα. Θεώρησα πως είναι καλό λοιπόν να γραφτεί ένα βιβλίο που θα έδινε μία θετική χροιά». 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top