Οι Encardia παρουσιάζουν ένα μαγευτικό πρόγραμμα τραγουδιών και χορών

Το Μουσικό Συγκρότημα για τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής

Οι Encardia παρουσιάζουν ένα μαγευτικό πρόγραμμα τραγουδιών

Ένα μαγευτικό πρόγραμμα τραγουδιών και χορών θα παρουσιαστεί στις 13 Μαΐου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με στόχο την υποστήριξη της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή. 

Πρόκειται για μια πραγματικά ιδιαίτερη καλλιτεχνική εκδήλωση η οποία θα συγκινήσει και θα μαγέψει τους λάτρεις της μουσικής και του χορού:  5 μουσικοί και 8 χορευτές πάντα με την σύγχρονη και ανανεωτική μουσική ματιά του αγαπημένου από το κοινό μουσικού συγκροτήματος ENCARDIA συνθέτουν μια νέα και πρωτότυπη παράσταση, με τα χρώματα, τα πάθη, τους έρωτες και τις χαρές της ζωής, εμπνευσμένη από το πολιτισμικό τοπίο, τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς των ελληνόφωνων περιοχών του ιταλικού Νότου. 

Η παράσταση ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ  αποτελεί μια προσφορά του ΕNCARDIA προς την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς της προς τα άτομα όλων των ηλικιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση,  στην Ελλάδα. 
Είναι δε η πέμπτη καλλιτεχνική εκδήλωση για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η “παράδοση” αυτή ξεκίνησε το 1992, με ρεσιτάλ του Λεωνίδα Καβάκου και συνεχίζεται με νέες κορυφαίες συναντήσεις σε τακτά διαστήματα. Θυμίζουμε  επίσης ότι από το 1974, η Εταιρεία διοργανώνει εξαιρετικές σε ποιότητα δημοπρασίες έργων Ελλήνων καλλιτεχνών, ενώ ο σπουδαίος ηθοποιός Daniel Day Lewis προσφέρει όλες τις πρεμιέρες του στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής. 

Στις 13 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα σμίξουν τρία πράγματα: 

Η πεποίθηση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ότι η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στην ζωή κάθε ανθρώπου,  η καλλιτεχνική απόλαυση που θα μας προσφέρει η παράσταση του ENCARDIA και η αγάπη του κόσμου. Μια αρμονική συγχορδία με κοινό παρανομαστή την υψηλή αξία της προσφοράς, που θα εξασφαλίσει, πιστεύουμε, μια μοναδική βραδιά. 

Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών: τηλ. 210-96.50.916 κα Μαρία Κοκκονάκη. 

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από 22/04/2019 τηλ.: 21072.82.333, στην ιστοσελίδα www.megaron.gr, καθώς και στα καταστήματα Public. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ 

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει εκπαίδευση και αποκατάσταση σε άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση όλων των ηλικιών στην Ελλάδα. 

Η Εταιρεία δεν κλείστηκε ποτέ στον εαυτό της, ούτε απομόνωσε τα άτομα με αναπηρίες. Αντίθετα αποβλέπει διαρκώς στην άρση των φραγμών ανάμεσα στους ανθρώπους και χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας, επιδιώκει την άνετη τοποθέτηση του ανθρώπου με αναπηρία μέσα στη φυσιολογική ζωή των συνανθρώπων του. 

Σήμερα, στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών προσφέρει δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση. 

Τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και στηρίζουν σταθερά την δράση της είναι: 

Η πίστη της στην μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες κάθε ανθρώπου με αναπηρία. Το πρωτοποριακό πνεύμα της που άνοιξε νέους δρόμους και γεφύρωσε διαφορές επεκτείνοντας έτσι τον ορίζοντα των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση. Η προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλες τις περιστάσεις. Η απόφαση να μην κάνει πίσω, όσο υπάρχει έστω ένα παιδί, ένας νέος ή  ένας ενήλικας που χρειάζεται βοήθεια. Η παντοτινή ελπίδα για ένα θαυμαστό καινούργιο κόσμο που θα μπορούμε να τον μοιραστούμε όλοι.  
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top