Οι εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη

Από τις 6 Σεπτεμβρίου

Με μία σειρά εκθέσεων υποδέχεται τον ερχομό του φθινοπώρου και τη νέα σεζόν το Μουσείο Μπενάκη.

Συγκεκριμένα:

Στις 6 Σεπτεμβρίου, "Οι μύθοι του Αισώπου" και η προσέγγισή τους από τον εικαστικό Μανώλη Χάρο. Μία έκθεση που αποτελείται από σύγχρονα ζωγραφικά και χαρακτικά έργα τα οποία προέκυψαν ύστερα από έρευνα του καλλιτέχνη σε βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, συλλογές και αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, "Τα κτίρια της Τράπεζας της Ελλάδος". Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, σχέδια των συμμετοχών στους τρεις σημαντικότερους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς του κεντρικού κτιρίου και των υποκαταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, "Με το (Μ)Πενάκη των Γελοιογράφων", μία έκθεση στην οποία συμμετέχουν 30 γελοιογράφοι.

Στις 20 Σεπτεμβρίου η έκθεση Ντέμιαν Χερστ με τίτλο "Νέα Πίστη", περιλαμβάνει 44 μεταξοτυπίες και 4 γλυπτά που λειτουργούν ως μία κυκλική τοιχογραφία, η οποία ξεκινά από τη δημιουργία του κόσμου έως την τελική κρίση.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, Αγήνωρ Αστεριάδης (1898-1977), με περίπου 150 έργα του ζωγράφου.

Τέλος Σεπτεμβρίου, ο Άντι Χόλντεν δημιουργεί έργο το οποίο θα είναι σε διάλογο με τα αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη, συνεχίζοντας τη διερεύνηση ζητημάτων που άρχισε ο ίδιος να επεξεργάζεται στην έκθεσή του στο Tate Britain το 2010.

Στις 25 Οκτωβρίου, "Η νεοελληνική Τέχνη μέσα από τα ημερολόγια της ΑΓΕΤ Ηρακλής" και

Στις 15 Νοεμβρίου, Αναδρομική έκθεση του Νίκου Χουλιάρα με περίπου 300 έργα του (100 ζωγραφικά και 200 σε χαρτί).Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top