Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Μαριανίτας Καρακώστα στο δημαρχείο Κηφισιάς

Στις 8-10 Δεκεμβρίου

Έκθεση ζωγραφικής Μαριανίτας Καρακώστα

Στην αίθουσα πολιτισμού «Βασίλη Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου η μεγάλη αναδρομική έκθεση με τίτλο Cosmos της ζωγράφου Μαριανίτας Καρακώστα.

Με σπουδές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, η καλλιτέχνης, που βραβεύτηκε πρόσφατα σε Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ασχολείται παράλληλα με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τις πολεμικές τέχνες, γεγονός που αντανακλάται στα έργα της.

Η ίδια δηλώνει χαρακτηριστικά: «Με πίστη που διαπνέεται από ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, μελετώ μέσα από τα έργα μου, παραμέτρους οι οποίες χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη οντότητα ως εσωτερικότητα (σκέψη) και ως εξωτερικότητα (πράξη). Προβάλλω εικόνες ενός ευρύτερου κόσμου, αυτού που διέπει το αστρολογικό σύστημα, ως δομικό υλικό. Με προβληματίζουν, με χαροποιούν, μου προκαλούν διάφορα και ποικίλα συναισθήματα και αναμφίβολα, εν κατακλείδι, με εμπνέουν σκηνές από την καθημερινότητα, οι συνήθειες, οι ανάγκες του ανθρώπου, η φιλική παρέα, η συντροφικότητα…. Οι σκέψεις μου παίρνουν ζωή μέσα από την πλαστικότητα της εικαστικής διάστασης. Η αγάπη μου στα έντονα χρώματα είναι εμφανής. Το ίδιο και η επιρροή μου από τις πολεμικές τέχνες που για μένα αποτελούν στάση ζωής».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου, από 10:30 έως 19:30. Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:00. Αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης 2, Κηφισιά).

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top