Διακρίσεις για δύο ελληνικές ταινίες στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Η μεγάλη μήκους «Άφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου και η μικρού μήκους «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου

Διακρίσεις για δύο ελληνικές ταινίες στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Δύο ελληνικές ταινίες διακρίθηκαν στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, ένα από τα μακροβιότερα Φεστιβάλ, που βασίζεται στο σινεμά του δημιουργού και στην ανάδειξη νέων ταλέντων.

Η Επιτροπή Νέων του Φεστιβάλ απένειμε το βραβείο της στην ταινία του Στέργιου Πάσχου «Άφτερλωβ» (Afterlov), η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών (Concorso Cineasti del Presente), ενώ βραβείο απέσπασε και η μικρού μήκους ταινία «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου που διαγωνιζόταν στο Διεθνές Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους Pardi di Domani.

afterlov_1.mov.00_12_34_08.Still002.jpg
H πρώτη μεγάλου μήκους του Στέργιου Πάσχου, «Άφτερλωβ», είναι μια κωμική, συγκινητική και καυστική µεταερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν. Ο Χάρης Φραγκούλης και η Ηρώ Μπέζου, υποδύονται τους ήρωες του ζευγαριού που προσπαθεί να βρει δρόμους επικοινωνίας. Η ταινία είναι παραγωγή της εταιρείας Marni Films, Faliro House και της ΕΡΤ.

Στην μικρού μήκους «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου, η σκηνοθέτιδα επικεντρώνεται στο θέμα της ενηλικίωσης και της απώλειας μέσα στην οικογένεια. Το σενάριο της ταινίας είχε επιλεχθεί για το Berlinale Short Film Station.

politismos_alepou.jpg
Τέλος, η Διεθνής Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών IFFS απένειμε ειδική μνεία στην βουλγαροελληνική συμπαραγωγή «Slava» των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πετάρ Βαλτσάνοφ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top