Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Δεν ανακάλυψε ο Κολόμβος τ��ν Αμερική!

Δείτε ποιοι το έκαναν

Τα πάνω κάτω έρχεται να φέρει μια νέα α��οκάλυψη που δείχνει ότι οι Βίκινγκς μπορεί να είχαν ταξιδέψει εκατοντάδες μίλια μακρύτερα στη βόρειο Αμερική από ότι οι αρχαιολόγοι πίστευαν μέχρι τώρα.

Αν και είναι γνωστό ότι Βίκινγκς είχαν φτάσει στην άκρη της ηπείρου -και συγκεκριμένα στο νησί Νιουφάουντλαντ-, περισσότερα από 1.000 χρόνια πριν, μία νέα ανακάλυψη έρχεται να δώσει ώθηση στις θεωρίες που θέλουν να ήταν οι Βίκινγκς -και όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος- εκείνοι που ανακάλυψαν την Αμερική.

Μια ομάδα αρχαιολόγων εντόπισε πιθανά ίχνη των Βίκινγκς τα οποία αλλάζουν εν πολλοίς την ιστορία τους, όπως την ξέραμε. Επικεφαλής της αποστολής ήταν η αρχαιολόγος Σάρα Παρσνάκ του National Geographic.
04-vikingnf.adapt.1190.1.jpg


Η ομάδα της βασίστηκε σε ευρήματα δορυφόρου που σκανάρει τη γη από ύψος 600 χιλιομέτρων αλλά και σε κείμενα των Βίκινγκς. Ο συνεργάτης της ερευνητικής ομάδας και ιστορικός, Νταν Σνόου, αναφέρει στο BBC πως εντοπίστηκε ένας οικισμός 550 χιλιόμετρα δυτικότερα από την περιοχή του L’Anse aux Meadows, στην οποία είχαν φτάσει οι Βίκινγκς σύμφωνα με όσες ενδείξεις είχαμε ως τώρα.

Θεωρήθηκε ότι εκείνο το σημείο ήταν το μακρύτερο στο οποίο είχαν ταξιδέψει. Ο εντοπισμός του νέου οικισμού δεν ήταν εύκολος, γιατί οι ίδιοι δεν άφηναν πολλά ίχνη στο πέρασμα τους. Ταξίδευαν με τα βασικά εφό��ια, κατανάλωναν παστό σολομό ή αρνίσιο κρέας και δεν έστηναν μόνιμες εγκαταστάσεις στο διάβα τους.

Η τοποθεσία που ταυτοποιείται σαν οικισμός που διαλύθηκε, είναι στο Point Rosee του Newfoundland, ενώ το βασικότερο εύρημα ήταν η λιθόπλακα από ένα ανοιχτό καμίνι. Γύρω της βρέθηκαν στοίβες κάρβουνου με υπολείμματα σιδήρου, που δήλωναν ότι στο μέρος εκείνο γινόταν κατεργασία μετάλλων. Δίπλα από το καμίνι και πιθανότατα γύρω του, υψωνόταν ένας τοίχος από τύρφη. Τέτοιος τοίχους συνήθιζαν να δημιουργούν οι Βίκινγκς.
vikings_final.adapt.352.1.jpg

Σύμφωνα με την Παρσνάκ, η νέα ανακάλυψη υποδηλώνει πως οι Βίκινγκς είχαν εισχωρήσει πολύ πιο βαθιά εντός της αμερικανικής ηπείρου σε σχέση με το τί γνωρίζαμε ή απλά εικάζαμε μέχρι σήμερα. Ανέφερε μάλιστα στο nationalgeographic πως ενδεχομένως αυτά τα ευρήματα, μπορούν να αλλάξουν την ιστορία. Σίγουρα χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση μιας και όπως φαίνεται, κανείς δεν μπορεί πλέον να εκτιμήσει με ασφάλεια το πού έφτασαν οι Βίκινγκς.

Η αρχαιολόγος δήλωσε στην Washington Post: «Είτε πρόκειται για έναν νέο πολιτισμό που μοιάζει ακριβώς με εκείνη των Νορβηγών και δεν γνωρίζουμε ποια είναι. Είτε είναι ο δυτικότερος οικισμός των Νορβηγών που έχει ποτέ ανακαλυφθεί.Εάν υπάρχουν δύο τέτοιοι οικισμοί, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι.Θα μπορούσε πιθανώς να υπάρχει ένας αριθμός και άλλων οικισμών εκεί έξω, τους οποίους δεν έχουμε βρει».


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top