Οικία κλασικών χρόνων βρέθηκε στην χερσόνησο Μολυβωτής

Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές ύστερα από έξι εβδομάδες

Μία οικία κλασικών χρόνων έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα που γινόταν εδώ και έξι εβδομάδες στη χερσόνησο της Μολυβωτής στο νομό Ροδόπης.

Η ανασκαφική έρευνα εστίασε το ενδιαφέρον της στην πλήρη αποκάλυψη μιας οικίας των κλασικών χρόνων (5ος-4ος αι. π.Χ.) η οποία είχε εξωτερικές διαστάσεις 18,5 Χ 18,5 μ., που αποτελούσε το ένα από τα κτίσματα μιας οικοδομικής νησίδας.

Η οικία φαίνεται να εγκαταλείφθηκε στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ. ή στις αρχές του 3ου αι. π.Χ ενώ τον 4ου αιώνα έως τα μέσα του 5ου αι. τα οικοδομικά της κατάλοιπα επαναχρησιμοποιήθηκαν. Η τελευταία φάση κατοίκησης στον ίδιο χώρο τοποθετείται χρονολογικά από το β΄ μισό του 5ου έως τα μέσα του 6ου αι. μ.Χ.

Πολλοί αριθμοί ευρημάτων εκτός από τις ανασκαφές βρέθηκαν και μετά από τον καθαρισμό του ενός από τα δύο πηγάδια που βρέθηκαν στην οικία. Στα κινητά ευρήματα της ανασκαφής συγκαταλέγονται: πήλινα ειδώλια, κοσμήματα, μεταλλικοί σύνδεσμοι, ακροκέρασμα, πήλινα υφαντικά βάρη, χάλκινα και αργυρά κοσμήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top