Εκδηλώσεις σε Μέγαρο και Ιανό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Τι γιορτάζουμε σήμερα

Εκδηλώσεις σε Μέγαρο και Ιανό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

​Με εκδηλώσεις, που επικεντρώνονται στο Μέγαρο Μουσικής και τον Ιανό, γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης!

Έμπνευση του Έλληνα ποιητή Μιχάλη Μήτρα, ο οποίος πρότεινε τοι 1997 στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα και σε και σε άλλες χώρες, η 21η Μαρτίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη γενική διάσκεψη της Unesco στο Παρίσι, το 1999.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα ενισχύσει την εικόνα της ποίησης στα ΜΜΕ, ούτως ώστε η ποίηση να μην θεωρείται πλέον άχρηστη τέχνη αλλά μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της», ανέφερε το σκεπτικό της απόφασης του διεθνούς οργανισμού, που θέλησε με αυτό τον τρόπο να προωθήσει την τέχνη της ποίησης και,συγκεκριμένα, τις προσπάθειες των μικρών εκδοτών να τυπώνουν συλλογές νέων ποιητών, την επιστροφή της προφορικής παράδοσης με την ανάγνωση ποιημάτων ενώπιον κοινού και την αποκατάσταση ενός διαλόγου μεταξύ της ποίησης και των άλλων μορφών τέχνης

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει και φέτος τον Κύκλο «Ημέρες Ποίησης», φιλοξενώντας ποιητές και συνθέτες – μουσικούς, στο τρίπτυχο αφιέρωμα «Ποίηση και Μουσική» στους Γιάννη Βαρβέρη, Γιώργο Κακουλίδη και Κώστα Κουτσουρέλη (ώρα έναρξης: 19:00). Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Φίλιππος Τσαλαχούρης και οι ερμηνευτές Λουίζα Σοφιανοπούλου (τραγούδι) και Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα) πλαισιώνουν τους ποιητές με τη μουσική τους. Ποιήματά τους διαβάζουν οι ίδιοι οι ποιητές, ενώ ποιήματα τού πρόωρα χαμένου Γιάννη Βαρβέρη διαβάζει ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας.

Στο μεταξύ, ο Ιανός, για 9η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση (18:00 – 22:00, είσοδος ελεύθερη), με περισσότερους από 50 ανθρώπους του πνεύματος - ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφους. Ο καθένας επιλέγει και απαγγέλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή ερμηνεύονται μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top