Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής - χαρακτικής - κεραμικής "Τα παιδία παίζει..."

Στις 21 Μαρτίου

Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης» σε συνεργασία με το Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης Υμηττού και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης παρουσιάζουν την έκθεση Ζωγραφικής - Χαρακτικής – Κεραμικής «Τα παιδία παίζει…» στο Σπίτι - Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο «Γεώργιος Μπουζιάνης» (Γ. Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη).

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα μαθητών όλου του σχολείου που έχουν θέμα το παιχνίδι. Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης ασχολήθηκαν με τον πηλό στο εργαστήριο της κεραμίστριας Κοραλίας Κολαϊτη και αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν αρχαίες κούκλες (πλαγγόνες), οι Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεις δούλεψαν ζωγραφικά έργα υπό την επίβλεψη της κας Σκληρού Αθανασίας (στελέχους του εκπαιδευτικού τμήματος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης) και η Στ΄ τάξη δούλεψε χαρακτικό έργο με την καθοδήγηση της ζωγράφου - χαράκτριας Θεοδώρας Χανδρινού. Επιπλέον θα φιλοξενηθούν και ενδεικτικά έργα μαθητών των σχολείων 11ου και 13ου Ιλίου και ενός σχολείου από την Ισπανία στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τη Θεοδώρα Χανδρινού.

α αφίσα (1).jpg


Στην έκθεση ακόμα θα παρουσιαστούν έργα καταξιωμένων εικαστικών που εμπνεύστηκαν από τη θεματική μας. Τα έργα αυτά οι εικαστικοί καλλιτέχνες μας τα παραχωρούν ανιδιοτελώς στην πινακοθήκη του σχολείου μας, για να εμπνέουν τους μικρούς μαθητές μας.


Συμμετέχουν οι εικαστικοί (σε αλφαβητική σειρά):
Βρανά Γιούλη, Gonzalo Nuria, Καράλη Αγγέλα, Κεράτσα Κατερίνα, Κολαΐτη Κοραλία, Κουφοβασίλης Πέτρος, Κωνσταντίνου Πένυ, Μανώλης Μάξιμος, Μηλιώτης Δημήτρης, Μπόμπολη Σοφία, Παλτόγλου Παύλος, Παπανικολάου Ελένη, Παπαθανασίου Στέλλα, Παρασκευοπούλου Κωνσταντίνα, Parrilla Marta Perez, Πάστρα Μαρία, Perdigon Esperanza-Caro, Πεταλίδου Μαργαρίτα, Rusu Marinela, Suela Beatriz, Τσίγκου Αλεξάνδρα, Φερεντίνου Αμαλία, Χανδρινού Θεοδώρα, Χρυσανθόπουλος Αριστείδης.

Διάρκεια Έκθεσης: 21 Μαρτίου 2015 - 31 Μαρτίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές και Σάββατο 10:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00

Κυριακή 10:00 - 14:00

Τρίτη 24/3/2015 & Τετάρτη 25/3/2015 το πρωί κλειστά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top