«Έφυγε» ο Ντίνος Κατσουρίδης

Ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες

«Έφυγε» ο Ντίνος Κατσουρίδης

Ο Ντίνος Κατσουρίδης, ο κινηματογραφιστής που δούλεψε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή στον Ερυθρό Σταυρό όπου και νοσηλευόταν σε ηλικία 84 ετών.

Ο σκηνοθέτης έπασχε από καρκίνο και η υγεία του τον τελευταίο καιρό ήταν αρκετά εξασθενημένη. Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή της ασθένειάς του ήταν η σύζυγός του Ισαβέλλα Μαυράκη.

Η πρώτη ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο ήταν ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου «Πικρό Ψωμί» ενώ αργότερα σκηνοθέτησε 21 ταινίες με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου.

Σταυρίδης , Αυλωνίτης , Λογοθετίδης , Σακελλάριος και Τζαβέλας είναι μόνο κάποια από τα μεγάλα ονόματα που συνεργάστηκε, ενώ από το 1970 μέχρι το 1982 ο Ντ. Κατσουρίδης σκηνοθέτησε τον Θανάση Βέγγο σε εννέα ταινίες, με πιο χαρακτηριστική το «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;».

Με το μοντάζ και την διεύθυνση φωτογραφίας ο Κατσουρίδης εξακολουθούσε να ασχολείται και τα τελευταία χρόνια που δεν σκηνοθετούσε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top