Ο Superman γίνεται 70 ετών!

Σαν σήμερα η πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση

Ο Superman γίνεται 70 ετών!

Αν και «ηλικιωμένος» ο superman εξακολουθεί να είναι ο αγαπημένος ήρωας των μικρών και μεγάλων παιδιών! Σήμερα γιορτάζει τα 70 του χρόνια, καθώς στις 26 Σεπτεμβρίου του 1941 έκανε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση!

Ξέρατε όμως ότι ο καλός αυτός «υπερήρωας» αρχικά είχε δημιουργηθεί από τους Τζέρι Σίγκελ και Τζόε Σάστερ για να είναι …κακοποιός; Και όμως η πρώτη εμφάνιση του superman ήταν το 1935, όπου παρουσιαζόταν ως κακός και ήθελε να εξουσιάσει τον κόσμο με την βία! Επει��ή όμως οι πωλήσεις δεν πήγαν όπως περίμεναν, οι δημιουργοί του αποφάσισαν να του αλλάξουν χαρακτήρα και να τον φέρουν δίπλα στο πλευρό του νόμου!

Η υπόθεση είναι γνωστή. Ο πατέρας του ήταν ο ηγέτης και επιστήμονας Τζορ-Ελ, ο οποίος λίγο πριν εκραγεί ο Κρύπτον, έβαλε τον γιο του σε μία διαστημική κάψουλα και τον έστειλε στη Γη. Προσγειώθηκε λίγο έξω από τη μικρή πόλη του Σμόλβιλ, όπου τον βρήκαν και τον υιοθέτησαν ο Τζόναθαν και η Μάρθα Κεντ.

Μεγαλώνοντας, ανακάλυψε ότι διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις κι άρχισε να μάχεται το έγκλημα, κρατώντας την ταυτότητά του μυστική. Μεταξύ των ανθρώπων, κυκλοφορεί με το όνομα Κλαρκ Κεντ κι εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Daily Planet, όπου γνώρισε την όμορφη και γλυκιά συνάδελφό του Λόις Λέιν και αμέσως την ερωτεύτηκε!

Οι δημιουργοί του superman έκαναν μήνυση στην εταιρία DC Comics, καθώς αντέγραψε τον χαρακτήρα χωρίς να ανανεώσει τη σχετική άδεια, ενώ άρχισαν να μηνύουν και όλες τις άλλες εταιρίες που έπρατταν το ίδιο.

Έπειτα από τρία χρόνια δικαστικών αγώνων, οι Σίγκελ και Σάστερ δικαιώθηκαν και η DC Comics κλήθηκε να τους καταβάλει 75.000 δολάρια ετησίως, ένα πολύ μικρό μέρος από τα τεράστια κέρδη που της απέφερε ο Σούπερμαν.

Όταν το 1946 ζήτησαν και νέα αύξηση, απολύθηκαν και ξεκίνησε ένας ακόμη κύκλος δικαστικών μαχών, με αποτέλεσμα να δικαιωθούν και να κερδίσουν 200.000 δολάρια στην τσέπη τους!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top