«Ναυάγιο» στη συνεργασία του Διονύση Σαββόπουλου με το «Θέατρο Τέχνης»

Τι ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές;

«Ναυάγιο» στη συνεργασία του Διονύση Σαββόπουλου με το «Θέατρο Τέχνης»

​Την απόσυρση του από την καλοκαιρινή παραγωγή «Πλούτος» ανακοίνωσε το Θέατρο Τέχνης, η οποία θα γινόταν με τη συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου στη μετάφραση και τη σκηνοθεσία.

Το ιστορικό θέατρο σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Το Θέατρο Τέχνης, προ τριμήνου, δέχτηκε μια πρόταση από τον Διονύση Σαββόπουλο να ανεβάσει στο Φεστιβάλ Επιδαύρου τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε δική του σκηνοθεσία και σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ. Αφού συμφωνήθηκαν οι καλλιτεχνικοί και οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας, το Θέατρο Τέχνης μαζί με το Θέατρο Ακροπόλ κατέθεσαν πρόταση στο Ελληνικό Φεστιβάλ , στις 6 Φεβρουαρίου 2013 , για την συγκεκριμένη παραγωγή. Όμως από τότε και ενώ το Θέατρο Ακροπόλ αποδέχτηκε τους οικονομικούς όρους που έθεσε το Θέατρο Τέχνης, ο κύριος Σαββόπουλος από την έναρξη της συνεργασίας, προχώρησε σε μια σειρά αθετήσεων και συμπεριφορών στις οποίες το Θέατρο Τέχνης δεν μπορεί να συναινέσει. Κατά συνέπεια το Θέατρο Τέχνης αποσύρεται από την συγκεκριμένη συμπαραγωγή».

Βασικός λόγος διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών φέρεται ότι ήταν η σύνθεση του Χορού στην κωμωδία του Αριστοφάνη. Ο συνθέτης και σκηνοθέτης φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη και διαφώνησε με τις αρχικές επιλογές.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, που θα σκηνοθετούσε ένα από τα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιρι��ύ για το Φεστιβάλ Επιδαύρου, απάντησε με επιστολή η οποία αναφέρει:

«Είναι αλήθεια ότι από καιρό συζητούμε με το Θέατρο Τέχνης την ιδέα μου για το ανέβασμα του αριστοφανικού «Πλούτου». Με τον συνήθη ενθουσιασμό του ξεκινήματος, καταθέσαμε σχετική αίτηση στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Η συνεργασία μας όμως κατά τη διάρκεια των προβών δεν φάνηκε να οδηγεί, δυστυχώς, σε κάποιο ουσιαστικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και δεν θα ήταν νομίζω σωστό να χρησιμοποιήσουμε το όνομα του Θεάτρου Τέχνης για διακοσμητικούς μόνον λόγους. Έθεσα αυτό τον προβληματισμό μου στους ανθρώπους του Θεάτρου Τέχνης και τους άφησα να το σκεφτούν. Αντί άλλης απαντήσεως εκ μέρους τους, διαβάζω τώρα στο διαδίκτυο τη βαρύγδουπη ανακοίνωση αποχώρησής τους. Είναι η δεύτερη φορά που ναυαγεί συνεργασία μου με το Θέατρο Τέχνης. Ελπίζω, την τρίτη φορά να τα καταφέρουμε καλύτερα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top