1-30 Ιουνίου: Έρχεται το Athens Fringe Live!

Το δημιουργικό πανηγύρι του Fringe ανοίγει την πόρτα του για 5η συνεχή χρονιά

​Έξι μέρες απομένουν για τη λήξη των αιτήσεων συμμετοχής στο φετινό Athens Fringe Live.
To δημιουργικό πανηγύρι του Fringe ανοίγει την πόρτα του για 5η συνεχή χρονιά. Από 1η Ιουνίου και για 30 μέρες, το Live δίνει βήμα σε καλλιτέχνες και ομάδες κοινωνικής δράσης για να παρουσιάσουν το έργο τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους σε παρεμβατικές ενέργειες που θα ανατρέψουν και θα εμπνεύσουν την καθημερινότητα της πόλης.

To Fringe Live αποτελεί το κυρίαρχο πεδίο έκφρασης, δράσης και συγκέντρωσης του κοινωνικού δικτύου Athens Fringe Network. Το δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου φέρνει σε επαφή καλλιτέχνες, φορείς και ακτιβιστές. Λειτουργεί σαν ένας ζωντανός συνεκτικός ιστός ανάμεσα στους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να δράσουν.

Η πρωτοποριακή οργάνωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους νιώθουν την ανάγκη να συνομιλήσουν με το κοινό και την πόλη και να συμβάλλουν δυναμικά με το σύνθημα «η Αθηνά μας ανήκει!».
Το πρόγραμμα του Live περιλαμβάνει παραστάσεις, μουσικά lives, εκθέσεις, παρουσιάσεις, installations, προβολές, παρεμβάσεις, δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, σεμινάρια, παιδικά θεάματα και event στο Fringe Bus. Στο Fringe Agency Fair την 1η Ιουνίου, οι μεγαλύτεροι πολιτιστικοί φορείς θα συναντηθούν ατομικά με τους καλλιτέχνες για να τους παρουσιάσουν τη δουλειά τους και στο Fringe Round Table στις 2 Ιουνίου θα συζητηθούν δημιουργικές ιδέες και δράσεις γύρω από το θέμα «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη». Ανάμεσα στα έργα που θα παρουσιαστούν στο Fringe, κάποια θα επιλεχθούν για να παρουσιαστούν στο εξωτερικό στα πλαίσια του Fine Young Greeks project.

Σημαντικές Ημερομηνίες του Athens Fringe Live 2013
1 Μαΐου: Λήξη συμμετοχών
15 Μαΐου: Ανακοίνωση Προγράμματος
1 Ιουνίου: Έναρξη Live ‘13
1 Ιουνίου: Fringe Agency Fair

1-30 Ιουνίου: ATHENS FRINGE LIVE ‘13
257242_10150226359593138_4302521_o.jpg

Fringe Agency Fair

Ένα μικρό ανοιχτό και χαρούμενο πολιτιστικό πανηγύρι στο πιο ζωντανό σπίτι της Πλάκας. Φέρν��υμε σε επαφή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκπροσώπους από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας με τους νέους δημιουργούς και μεταξύ τους. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουνίου, 17.00-20.00 στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι. O κάθε εκπρόσωπος θα δεχτεί καλλιτέχνες για να τους συμβουλεύσει και να τους κατευθύνει προσωπικά ως προς την καλλιτεχνική ποιότητα, αλλά και την πρακτική πραγματοποίηση του έργου, το οποίο προετοιμάζουν.
288198_10150970775083138_1733213072_o.jpg
Fringe Round Table
Ειδικοί, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες σε σχ��ση με το θέμα «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη» συζητούν και προτείνουν δημιουργικές ιδέες, ώστε η Αθήνα να μάς Ανήκει! Το στρογγυλό τραπέζι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου, 18.00-21.00 στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι.

Στο τέλος της συνάντησης, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε τη δημιουργία και πραγματοποίηση μιας κοινής δράσης/ έργου στα πλαίσια του θέματος «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη» στην Πλάκα.

257433_10150215614343138_6536505_o.jpg

Συμμετοχή στο Athens Fringe Live 2013

Τρόπος συμμετοχής

Οι δημιουργοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Athens Fringe Live 2013 θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

ΒΗΜΑ 1: Συμπληρώνετε την online φόρμα εγγραφής στο Athens Fringe Network (www.fringenet.gr)
ΒΗΜΑ 2: Καταβάλετε το κόστος συμμετοχής που ανάγεται στα 50€.
α. Στο Βρυσάκι
β. Μέσω τραπέζης Citibank
γ. Paypal
ΒΗΜΑ 3: Λαμβάνετε τον κωδικό συμμετοχής σας για το Live’13
ΒΗΜΑ 4: Ολοκληρώνετε την αίτηση συμμετοχής σας για το Live’13, εισάγοντας τον κωδικό συμμετοχής όπου σας ζητηθεί και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία
Οι ΜΚΟ δεν καταβάλλουν κόστος συμμετοχής.

Οικονομικά οφέλη

Εκτός από την παρουσίαση της δουλειάς τους στα πλαίσια του Live, δίνεται η δυνατότητα στους δημιουργούς να αποκομίσουν και οικονομικά οφέλη:
Α. Τα Ζωντανά ��εάματα έχουν εισιτήριο 10€, εκ των οποίων το 50% αποδίδεται στο δημιουργό (με νόμιμο παραστατικό)και το 50% για τα έξοδα της διοργάνωσης.
Β. Οι Εκθέσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, με δυνατότητα εκ μέρους των καλλιτεχνών να πουλήσουν τα έργα τους, αποδίδοντας το 10% για τα έξοδα της διοργάνωσης.
Γ. Για τα Έργα σε δημόσιους χώρους η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα εικαστικά, και οι προβολές θα εκτίθενται για μια εβδομάδα, ενώ τα ζωντανά θεάματα, οι δράσεις, οι παρουσιάσεις, τα δημόσια έργα θα πραγματοποιούνται για μια μοναδική φορά. Οι διαδρομές τους Fringe Bus θα διαρκούν 3-4 ώρες και περιλαμβάνουν 4-5 στάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Προβολή έργων στο εξωτερικό
Σε κάποιους από τους δημιουργούς θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης του έργου τ��υς στο εξωτερικό στα πλαίσια του Fine Young Greeks project από την sinthesis.co.uk.

Χώροι Διεξαγωγής - Athens Fringe Live 2013
Πολιτιστικοί χώροι:
- Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (Βρυσακίου 17, Πλάκα)
Δημόσιοι Χώροι:

- Στην αρχαία Αγορά, στην Πλάκα, σε δρόμους, πάρκα και πλατείες του κέντρου της Αθήνας

- Σε ΜΜΜ και σε διαδρομές σε όλη την Αθήνα με το Fringe bus με μουσική και χορό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top