Παγκόσμια Μέρα Μνημείων: Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Με εκδηλώσεις και «Άξιον Εστί» θα γίνει ο εορτασμός

Παγκόσμια Μέρα Μνημείων: Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
​Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μνημείων που γιορτάζεται σήμερα 18 Απριλίου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας.
Εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες επίσης τις μέρες που έρχονται , με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσικό Σχολείο Ιλίου να παρουσιάζουν το συμφωνικό έργο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, στη μεγάλη Αίθουσα του Βωμού (Σάββατο, 19.00). Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μουσική εκδήλωση στην ιστορία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Το Επιγραφικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 11.00 και τις 12.00, παρουσίαση των μνημείων της Α' Αθηναϊκής Συμμαχίας, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών θα γίνει ομιλία με θέμα «Το έργο της αποκατάστασης του Παρθενώνα» από τον κ. Πέτρο Κουφόπουλο (στις 20.00).
Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετάσχει στον εορτασμό με εικαστικό δρώμενο στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά. Στον προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών θα προβληθεί (και την Κυριακή) το ντοκιμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη «Αναβίωση του αρχαίου δράματος. Δελφικές εορτές 1927».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top