Β. Κεχαγιάς:«Όταν είσαι ερωτευμένος... μπορείς να κινήσεις και βουνά»!

Αποκλειστική συνέντευξη του σκηνοθέτη της Lacta στο STAR.GR

Β. Κεχαγιάς:«Όταν είσαι ερωτευμένος... μπορείς να κινήσεις και βουνά»!


Της Κατερίνας Κοντού

«Μπορεί να είσαι φτωχός, μπορεί να είσαι πλούσιος, αλλά αν είσαι ερωτευμένος μπορείς να κινήσεις βουνά… Ο έρωτας άλλωστε κάποια στιγμή περνάει από δίπλα σου. Είμαι σίγουρος για αυτό και μάλιστα περνάει πάνω από μια φορά. Σημασία έχει να το καταλάβεις και να το πιάσεις…» λέει με απόλυτη σιγουριά ο Βασίλης Κεχαγιάς, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η αγάπη έρχεται στο τέλος (Love in the end -Lacta)» εξηγώντας ότι ο έρωτας κρίση δεν κοιτάει!

4.jpg

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η ταινία «σάρωσε» τα ταμεία. «Όλοι ψάχνουμε κάτι σε μια περίοδο κρίσης, κάπου να ακουμπήσουμε και ο έρωτας είναι ένα καλό πράγμα… Τι να πας να δεις; Ταινία τρόμου; Θες να δεις κάτι που να σε φτιάξει λίγο και από αυτή την άποψη πολύς κόσμος πάει να δει την ταινία και φεύγει με ένα συναίσθημα από εκεί. Η ερωτική διάθεση είναι ένα πολύ ωραίο πράγμα», λέει. Για όσους είδαν την ταινία, ερωτευμένοι ή μη, το συναίσθημα ήταν ακριβώς αυτό!

2.jpg

Βέβαια στην μεγάλη επιτυχία βοήθησε πάρα πολύ και το cast των ηθοποιών. «Ένα σκηνοθέτη δεν τον κάνει καλό ή κακό μια ταινία. Είναι θέμα όλης της ομάδας, του σεναρίου. Όσοι άνθρωποι συνεργάστηκαν σε αυτό το έκαναν με αγάπη και για αυτό πήγε καλά. Αυτό αν θες είναι και το μυστικό της δουλειάς. Όταν υπάρχει καλό κλίμα και συνεννόηση πίσω από τις κάμερες αυτό που βγαίνει είναι μια μαγεία. Δεν είναι κάτι τεχνικό, είναι μαγικό…».

5.jpg

«Όταν δεν υπάρχουν δουλειές όμως τι γίνεται;», ήταν η δική μας απορία. Για τον Βασίλη Κεχαγιά, που όπως λέει έχει κάνει όλες τις «βρωμοδουλειές» στον κλάδο και έχει περάσει από όλα τα πόστα ένα είναι σίγουρο «όσοι εγκατέλειψαν κάτι ήταν επειδή δεν το αγάπησαν πολύ». Αν το αγαπάς βρίσκεις να κάνεις, αφού όπως λέει ο ίδιος... « εγώ και φίλους μου βιντεοσκόπησα, και μπάντες που δεν τις ήξερε κανένας, ούτε αυτούς, ούτε εμένα και προσπαθούσαμε να βρούμε κάποια άκρη… Το είχα πάθος, το είχα μεράκι, δεν θα με κρατούσε τίποτα από το να μην το κάνω αυτό το πράγμα. Αυτό εννοώ αγάπη πραγματική. Όχι να το αγαπήσεις όπως αγαπάς ένα ζευγάρι παπούτσια… Είναι να κάνεις το κάτι παραπάνω για αυτό.Ότι έχει να κάνει με αυτά τα επαγγέλματα και την τέχνη είναι πολύ προσωπικό και πρέπει να πηγάζει από βαθιά μέσα σου γιατί κάθε μέρα συναντάς ένα εκατομμύριο λόγους να το σταματήσεις. Ακόμα και εγώ καθημερινά το βιώνω… ». Αυτή είναι και η συμβουλή που δίνει στους νέους ανθρώπους του χώρου.

Παρόλα αυτά, παραδέχεται ότι ο κλάδος έχει παραγεμίσει. «Έχει πάρα πολύ άγχος ο κλάδος και παραέχει γεμίσει, δεν χωράει άλλους και πολλοί φεύγουν, απογοητεύονται, είναι πολύ δύσκολο όταν το κάνεις για επάγγελμα, αλλά και τι δεν είναι δύσκολο σήμερα στην Ελλάδα τελικά;».

31.jpg

Ακόμα και ο ίδιος, που δείχνει να λατρεύει την δουλειά του παραδέχεται ότι «έχουν υπάρξει δύο- τρεις στιγμές που μετάνιωσα για το επάγγελμα μου, αλλά νομίζω ότι η ζωή έχει να μου δείξει και άλλα πράγματα σε αυτόν τον τομέα…».

Σε αντίθεση με άλλους δεν κατηγορεί τα τούρκικα σήριαλ, που προκαλούν πρόβλημα στην ελληνική «αγορά». «Αν δεν υπήρχαν τα τούρκικα σήριαλ δεν θα υπήρχαν στην θέση τους ελληνικά. Θα υπήρχε κάτι άλλο εξίσου ευτελές, γιατί είναι απλά ένα φθηνό προϊόν που μπορούν και το πουλάνε. Τα τούρκικα δεν παίρνουν την θέση των ελληνικών σήριαλ. Παλαιότερα υπήρχαν τα βραζιλιάνικα, μετά τα πορτογαλέζικα, τώρα αυτά».

Ο κ. Κεχαγιάς έχει κάνει πολλά και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα στον χώρο. Παρόλο που έχει σπουδάσει μαθηματικός, ξεκίνησε στον χώρο της σκηνοθεσίας «τυχαία» με βίντεο κλιπ. Έκανε τρεις δικές του ταινίες για τις οποίες έχει πάρει βραβεία ταινιών μικρού μήκους σε διάφορα φεστιβάλ. Έχει κάνει μοντάζ και δεκάδες διαφορετικά πράγματα στον χώρο. Μας έκανε εντύπωση, που όλα ήταν επιτυχημένα. Την απάντηση για το «πώς» μας την έδωσε ο ίδιος… αγάπη!

«Σε όλα αυτά τα πράγματα που κάνω δεν υπάρχουν στεγανά. Το μόνο που έχεις είναι να κάνεις τα πράγματα με αγάπη. Όταν αγαπήσεις κάτι το κάνεις, ότι και αν είναι αυτό. Στην ζωή μου έχω κάνει πολύ διαφορετικά πράγματα στον χώρο. Αυτό, το αντίστοιχο που είναι στην μουσική «ο έντεχνος, ο λαϊκός, ο ποιοτικός» είναι πλέον ξεπερασμένο στην εποχή μας να αντιμετωπίζουμε έτσι τα πράγματα και τις δουλειές. Δεν πρέπει να κολλάμε σε τέτοιες ταμπέλες»…

p.jpg
Μάλλον έχει δίκιο! Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι η αγάπη είναι το μυστικό για οτιδήποτε θέλουμε να πετύχουμε στην ζωή μας…

*Ο Βασίλης Κεχαγιάς γεννήθηκε το 1973 και είναι από την Θεσσαλονίκη. Έχει σκηνοθετήσει τηλεοπτικές σειρές (“Μίλα μου Βρώμικα“) κι εκπομπές (“MTV live @your place”, “Σεφ στον αέρα“), ντοκιμαντέρ (“Οι Απέραντοι Δρόμοι“, “Οι Φυλές της Αθήνας - Μπαγκλαντές“), βρα��ευμένες ταινίες μικρού μήκους (“Cheap Dayz“, “Δε Κατ“), διαφημιστικά και μουσικά κλιπ με καλλιτέχνες όπως Ξύλινα Σπαθιά, Τρύπες, Μανώλης Φάμμελος, Παύλος Παυλίδης, Goin Through, Oνιράμα, Αντώνης Ρέμος, Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.α. Το “Love In The End” είναι η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top