Ο Ρέντσο Πιάνο συνεχάρη τους δύο Έλληνες φοιτητές Αρχιτεκτονικής

Οι νικητές του διαγωνισμού για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο Ρέντσο Πιάνο συνεχάρη τους δύο Έλληνες φοιτητές Αρχιτεκτονικής
​Ο Αγι-Παναγιώτης Μουρελάτος (Σχολή Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο Πατρών) και Σπυρίδωνας Γιωτάκης (Σχολή Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) είναι οι δύο Έλληνες φοιτητές που συνεργάστηκαν άψογα και κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού για τον σχεδιασμό του Κέντρου Επισκεπτών του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα.
Μάλιστα, ο Ιταλός διάσημος αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο είναι αυτός που ανακοίνωσε τους δύο νικητές μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο του στο Παρίσι, ο οποίος τους χειροκρότησε και τους συνεχάρη.
«Δυσκολεύτηκα να καταλήξω στα βραβεία. Στο έργο των νικητών όμως με εντυπωσίασε το πνεύμα ελευθερίας που το διακατέχει και ταιριάζει με τον δικό μου σχεδιασμό, από την καθαρότητα της μορφής του και τη δυνατότητα προσβασιμότητας» είπε χαρακτηριστικά.
Το σχέδιο των δύο Ελλήνων φοιτητών είναι και θα είναι αυτό που θα εφαρμοστεί και θα αποτελέσει το «εργοτάξιο ιδεών», το οποίο θα ενημερώνει για την πορεία των εργασιών και θα αποτελέσει προοίμιο όσων θα ακολουθήσουν με την ολοκλήρωσή του το 2015.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού έγινε χθες το πρωί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, ενώ η επιλογή των νικητών ήταν δύσκολη ανάμεσα σε 93 ποιοτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν από προπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών σχολών.
Το Α’ βραβείο αντιστοιχεί σε 18.000 ευρώ . Το Β΄ Βραβείο σε 13.200 ευρώ, το οποί�� κέρδισαν οι Ξένη Στούμπου, Βαλεριάν-Αντώνιος Πορτοκάλης και Ιωάννης-Μακάριος Κουφόπουλος (Σχολή Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών ΕΜΠ). Το Γ΄ Βραβείο και 8.800 ευρώ πήραν οι Ηλίας Οικονομάκης και Αγγελος Σιαμπακούλης (Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ). Οι Εύφημες Μνείες (βραβείο εξαγοράς), με 3.000 ευρώ έκαστη, απονεμήθηκαν σε ομάδες εννέα φοιτητών από τις αρχιτεκτονικές σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΕΜΠ.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top