Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης της «Αυτοκρατορίας των Αισθήσεων»

Είχε δημιουργήσει από τις πιο τολμηρές ταινίες της 7ης Τέχνης

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης της «Αυτοκρατορίας των Αισθήσεων»
Έφυγε από τη ζωή ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Ναγκίσα Οσίμα, σε ηλικία 80 ετών, από πνευμονία.
Ο δημιουργός μερικών από τις πιο γνωστών ταινιών της Έβδομης Τέχνης όπως «Η Αυτοκρατορία του Πάθους» , «Καλά Χριστούγεννα κύριε Λόρενς», έγινε ιδιάιτερα γνωστός το 1976 με την ταινία «Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων», στην οποία «πάντρεψε» το πολιτικό με το ερωτικό.
Η ταινία είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 1976 προκαλώντας αίσθηση, με το συνδυασμό των προκλητικών ερωτικών σκηνών και του καλλιτεχνικού σινεμά, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο πρεμιέρες σε φεστιβάλ των ΗΠΑ (Σικάγο και Νέα Υόρκη) την ίδια χρονιά.
Ο σ��ηνοθέτης γεννήθηκε και σπούδασε πολιτική ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου και βοηθός σκηνοθέτη.
Ξεκίνησε να γυρίζει τις πρώτες του ταινίες την εποχή του Γαλλικού Νέου Κύματος και εμπνεύστηκε από αυτό, κυρίως από τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ.
Στη διάρκεια της καριέρας του σκηνοθέτησε δεκάδες ταινίες, ανάμεσά τους τις: «Το Αγόρι», «Η παγίδα», «Η εξέγερση», «Ο δαίμονας του μεσημεριού», «Το ημερολόγιο ενός κλέφτη της Σιντζούκου», «Η Τελετή», «Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων», «Η Αυτοκρατορία του Πάθους» και «Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λόρενς».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top