Aνοίγουν την αυλαία τους οι "Νύχτες Πρεμιέρας"

"Σώμα με σώμα"... γίνεται η μεγάλη έναρξη!

Aνοίγουν την αυλαία τους οι "Νύχτες Πρεμιέρας"

​Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», ανοίγει σήμερα στις 21.00 την αυλαία του στο Θέατρο Παλλάς, με την αποκαλυπτική ταινία του 64ου Φεστιβάλ των Καννών, «Σώμα με σώμα», του Γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει 10 μέρες, έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα προβληθούν συνολικά 179 ταινίες απ' όλο τον κόσμο!

Στις ταινίες που θα προβληθούν, συμπεριλαμβάνονται πρεμιέρες, φιλμ νουάρ, ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις στη μεγάλη οθόνη αλλά και «θησαυροί» του παλιότερου σινεμά.

Το κλείσιμο του Φεστιβάλ θα γίνει με την προβολή της ταινίας, που φλερτάρει με τα Όσκαρ- «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» του Μπεν Τσάιτλιν. Ωστόσο, ενδιαφέρουσες είναι οι ταινίες Ελλήνων δημιουργών και σκηνοθετών, όπως οι «τίτλοι τέλους» του Γιώργου Ζώη, η «Ελκυστική ψευδαίσθηση» του Πέτρου Σεβαστίκογλου, το «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση και η «Anaparastasis» του Κωστή Ζουλιάτη.
Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ μετέχουν φέτος δέκα ταινίες. Ανάμεσα σε αυτές, το «Sister» της Ελβετίδας Ούρσουλα Μέγιερ, το «Μια υπεραπλούστευση της ομορφιάς της» του Τέρενς Νανς και το «Gimme the Loot» του Αντάμ Λεόν.
Η Χρυσή Αθηνά παραμένει το βραβείο του Φεστιβάλ και στα δύο διαγωνιστικά του τμήματα, ενώ, όπως κάθε χρόνο οι ίδιοι οι θεατές θα αναδείξουν την αγαπημένη τους ταινία με το Βραβείο Κοινού, ψηφίζοντας ύστερα από κάθε προβολή.
��ο εισιτήριο για τις βραδινές προβολές θα κοστίζει 6 ευρώ, για τις πρώτες απογευματινές προβολές 5 ευρώ, ενώ για τις πρωινές προβολές, η τιμή του εισιτηρίου είναι 4 ευρώ. Δωρεάν εισιτήρια θα διατεθούν σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ ενώ για περιορισμένο αριθμό θεατών θα είναι διαθέσιμες και προσκλήσεις.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top