Ο "Άδικος Κόσμος" είναι η ελληνική υποψηφιότητα στα Βραβεία Όσκαρ!

Το έργο του Φίλιππου Τσίτου θα διεκδικήσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας

​Ο «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου είναι η ελληνική ταινία που θα μας εκπροσωπήσει στα 85α βραβεία Όσκαρ!

Η πολυβραβευμένη ταινία θα διεκδικήσει μία από τις 5 υποψηφιότητες για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο κωμικό δράμα του Φίλιππου Τσίτου, πρωταγωνιστούν οι Aντώνης Καφετζόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Στέργιογλου. Η ταινία έχει ήδη βραβευτεί για την καλύτερη σκηνοθεσία και του Α΄ ανδρικού ρόλου (Αντώνης Καφετζόπουλος) στο Σαν Σεμπαστιάν.

Η ιστορία διηγείται το παράδοξο της αναζήτησης της ευτυχίας σε λάθος σημεία τις λάθος στιγμές,. Ένας αστυνομικός προανακριτής αντιλαμβάνεται ότι δεν αντέχει πια να καταδικάζει αδίκως τους ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή έτσι το θέλει ο νόμος, και αποφασίζει να τους επανατοποθετεί στη ζωή και την καθημερινότητα, για να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Να θυμίσουμε πως στην απονομή των 3ων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EAK), μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν η ταινία «Άδικος Κόσμος», η οποία εκτός από τα τέσσερα βραβεία που απέσπασε, κέρδισε - ως καλύτερη ταινία- την συ��μετοχή της στα επόμενα Όσκαρ!

Μάλιστα, η Αλεξάνδρα Μπουσίου είχε δήλωσει χαρακτηριστικά τότε: "Ελπίζω ο κόσμος να γίνει δικαιότερος, ένας κόσμος όπου οι πόρνες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες".

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top