53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Φόρος τιμής στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Ένα αφιέρωμα με προβολή ταινιών και συναυλία με τη Δήμητρα Γαλάνη

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Φόρος τιμής στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Φόρος τιμής στο έργο, τη ζωή και την προσωπικότητα του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα αποδώσει το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), που θα παρουσιαστεί 2 με 11 Νοεμβρίου, μέσα από ένα αφιέρωμα , το οποίο θα στηριχτεί σ' ένα πλέγμα αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων.

Θα προβληθούν τρεις ταινίες - σταθμοί στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη, «Ο θίασος» (1974), «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984) και «Τοπίο στην ομίχλη» (1988), ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στη συναυλία, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, θα ταξιδέψει το κοινό στις μουσικές των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου που τόσο αγαπήθηκαν, με τη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη και τη συμμετοχή του τζαζ τρίο David Lynch, Σταύρου Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα κυκλοφορήσει πλήρης δίγλωσση έκδοση για το σύνολο του έργου του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

«Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είχε πει κάποτε πως «είμαστε καταδικασμένοι να λειτουργούμε με τις εμμονές μας. Δεν κάνουμε παρά μόνο μία ταινία, δεν γράφουμε παρά μόνο ένα βιβλίο». Οι εμμονές του, στην πορεία του χρόνου, έγιναν και δικές μας εμμονές. Το βιβλίο της ζωής του, μένει σε όλους εμάς, ανεκτίμητος θησαυρός, μια παρακαταθήκη από έναν σπουδαίο άνθρωπο και δημιουργό», επισημαίνει ο διευθυντής του ΦΚΘ, Δημήτρης Εϊπίδης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top