Φεστιβάλ Βενετίας: Βραβεύτηκαν οι "Τίτλοι Τέλους"- Χρυσό Λιοντάρι στην ταινία "Pieta"

Βραβείο «European Film Awards 2012» για την ελληνική ταινία

Οι "Τίτλοι Τέλους" του Γιώργου Ζώη κέρδισαν το βραβείο «European Film Awards 2012», για την καλύτερη μικρού μήκους ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας!

Η καινοτομία στην -διάρκειας 11 λεπτών- ταινία του 30χρονου δημιουργού, είναι πως δεν πρωταγωνιστεί κανένας ηθοποιός! Στιγμές από την πραγματικότητα εκτιλίσσονται στα μάτια μας σε μια ταινία 11 λεπτών, από γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Αττική.

Το «Τίτλοι Τέλους» θα προβληθεί στις 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των προβολών του 18ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», που θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.​

Η ταινία «Pieta» και ο σκηνοθέτης Κιμ Κι Ντουκ κέ��δισε τελικά το Χρυσό Λιοντάρι στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας! Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο βραβείο στην καριέρα του Κορεάτη δημιουργού.
Ο τίτλος της ταινίας -που συγκίνησε κριτικούς και κοινό- αναφέρεται στο γνωστό γλυπτό της Μαντόνα, που μεταφέρει το σώμα του νεκρού Ιησού, και τους διάφορους πίνακες που εμπνεύστηκαν από αυτό πολλοί καλλιτέχνες, από τον Μιχαήλ Αγγελο μέχρι τον Βαν Γκογκ. Το έργο αναφέρεται στην εκμετάλλευση, την απώλεια των αξιών αλλά και τη λύτρωση, έστω κι αν αυτή έρχεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο.

Τα υπόλοιπα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

Ασημένιο Λιοντάρι σκηνοθεσίας: Πολ Τόμας Άντερσον για την ταινία «The Master»

Βραβείο καλύτερου ηθοποιού: Χοακίν Φοίνιξ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν για την ταινία «The Master»

Βραβείο καλύτερης ηθοποιού: Χαντάς Γιαρόν για το ρόλο της στην ταινία «Fill the Void»

Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής: σκηνοθέτης Ούρλιχ Ζάιντλ, για το «Paradise: Glaube».
Βραβείο σεναρίου: Ολιβιέ Ασαγιάς για το πολιτικό του δράμα «Apres Mai»

Βραβείο καλύτερης τεχνικής συνεισφοράς: σκηνοθέτης Ντανιέλε Τσίπρι για το «E stato il figlio».

Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για τον καλύτερο νέο ηθοποιό: Φαμπρίτσιο Φάλκο για τις δύο ταινίες τους διαγωνιστικού προγράμματος, το «Bella addormentata» του Μάρκο Μπελόκιο και το «E stato il figlio» του Ντανιέλε Τσίπρι.
Βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων

Βραβείο καλύτερης ταινίας Leone del Futuro (Λέοντας του μέλλοντος) : γερμανοτουρκική συμπαραγωγή «Mold» του Αλί Αϊντίν

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top