Η Μέδουσα έρχεται και στην Αττική! Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες- Ένας νεκρός κι απίστευτες καταστροφές

Αγωνία για τον ορειβάτη που αγνοείται στον Όλυμπο

Μπορεί να βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, στα μέσα του Ιουλίου, η σφοδρή, όμως, κακοκαιρία, με την ονομασία «Μέδουσα» που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα, έχει φέρει τον χειμώνα ξανά στο προσκήνιο, με τις καταστροφές να είναι πολλές και τις μονοψήφιες θερμοκρασίες να θυμίζουν Οκτώβριο!

Το πρώτο θύμα δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του: όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, τη ζωή του έχασε ένας 45χρονος άνδρας στην Αμφιλοχία. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τους εκατοντάδες κεραυνούς που έρχονται μαζί με τη «Μέδουσα». Οι χειρότεροι φόβοι, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο άτυχος άνδρας που αγνοούνταν από χθες Κυριακή στην Τ.Κ. Μέγα Κάμπου του Δήμου Αμφιλοχίας, βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, νεκρός.

Στον Όλυμπο, η απότομη πτώση της θερμοκρασίας έφερε σφοδρή χιονοθύελλα, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των ανδρών της ΕΜΑΚ, καθώς στη περιοχή αγνοείται από χθες ένας Ρουμάνος ορειβάτης.

Επιπλέον, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ένα ζευγάρι στο Κιάτο εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, εξαιτίας της συσσώρευσης νερών στον δρόμο, από την έντονη βροχή.

Στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της κάτω Αχαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία, καθώς λόγω των φαινομένων οι οδηγοί δεν είχαν καθόλου ορατότητα. Επίσης, πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν ότι έχουν σπάσει κάβοι σε σημεία ελλιμενισμού φέριμποτ στο Ρίο.

Ακόμα, το patrastimes μεταδίδει ότι ξέσπασε νέα φωτιά στην θέση «Μαύρη Μύτη» στη Λακκόπετρα Αχαΐας, μετά από πτώση κεραυνών σε δασική έκταση.

Ούτε ο δήμος Σιθωνίας στη Χαλκιδική, όμως, γλίτωσε από τη «Μέδουσα». Το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, με τους δρόμους να είναι πλημμυρισμένοι σε πολλές περιοχές και γεμάτοι ξύλα, λάσπες και πέτρες. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Τορώνης έχουν πλημμυρίσει πολλά υπόγεια, ξενοδοχεία και κάμπινγκ, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους, ενώ ΙΧ έχουν βυθιστεί. 

Πού θα χτυπήσει η «Μέδουσα» τις επόμενες ώρες

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες, μπουρίνια, θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα σημειωθούν τα ισχυρότερα φαινόμενα του διημέρου, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς, οι οποίες θα συνοδεύονται στις περιοχές αυτές με θυελλώδεις ανέμους. Η πτώση της θερμοκρασίας είναι ήδη αισθητή σε όλη τη χώρα.

Κακοκαιρία και στην Αττική

Και η  Αττική θα πέσει "θύμα" της «Μέδουσας». Ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων θα σημειωθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας, με καταιγίδες. Από την Τρίτη όμως, επιστρέφει σιγά σιγά το καλοκαίρι, όπως επεσήμανε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star χθες, Κυριακή, ο μετεωρολόγος, Μανώλης Αναδρανιστάκης.

«Την Δευτέρα, και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι το μεσημεράκι όπου θα αρχίσει να βελτιώνεται παντού. Θα έχουμε 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο ίσως και 8.'Ετσι η θερμοκρασία θα πέσει στους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στους 27 στην Αθήνα. Η Τρίτη θα είναι μία καλή μέρα. Θα έχει συννεφιά μόνο σε Κυκλάδες, Κρήτη, Ανατολικά και Ηπειρωτικά. Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλότερη. Γενικά θα είναι μία εβδομάδα με αεράκι» είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα της Τρίτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top