Εξαφάνιση Μαντλίν: Στο εδώλιο ο βασικός ύποπτος - Κατηγορείται για βιασμούς

Για ξεχωριστή υπόθεση δικαζόταν σήμερα - Διακοπή δίκης μετά από 10 λεπτά

Βίντεο από Reuters

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε σήμερα ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακαν, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται τον Μάιο του 2007 ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της στο πορτογαλικό θέρετρο Praia da Luz. Ο Christian Brueckner δικαζόταν σήμερα για διαφορετική υπόθεση κι απαθανατίστηκε να φτάνει στο δικαστήριο της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία με ένα αστυνομικό βανάκι.

Νέα τροπή στην εξαφάνιση της Μαντλίν: Δόθηκε για παράνομη υιοθεσία;

Ο 47χρονος επρόκειτο να δικαστεί για μια σειρά από κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και ουσιαστικά πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά από τέσσερα χρόνια.Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταντο 2020, όταν απαθανατίστηκε να μπαίνει σε ασθενοφόρο για να λάβει θεραπεία μετά από επίθεση που δέχτηκε στη φυλακή.

 

 

Στα πλάνα διακρίνονταν οι κοφτές μπλε μάτιες ανάμεσα από τα κάγκελα του βαν, πριν βγει έξω και οδηγηθεί από τους ειδικούς φρουρούς προς στο δικαστικό μέγαρο, μπροστά από ένα πλήθος περίπου 40 δημοσιογράφων.

Κατηγορείται για βιασμούς

Ο 47χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πέντε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων τριών βιασμών, σε γυναίκες και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 80 ετών. Οι κατηγορίες αυτές απορρίφθηκαν από τον καταδικασμένο για σεξουαλική παρενόχληση ως «γελοίες». Σύμφωνα με την Daily Mail, πάνω από 40 μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν στη δίκη, με την ετυμηγορία να αναμένεται τον Ιούνιο.

Υπόθεση Μαντλίν: «Δε θυμάμαι τίποτα μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι»

Πάντως, εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες, ο Christian Brueckner θα αντιμετωπίσει πιθανώς ισόβια κάθειρξη. Παράλληλα, αξιωματούχοι ελπίζουν ότι ο κατηγορούμενος θα συνεργαστεί και θα παράσχει πληροφορίες για την υπόθεση της Μαντλίν Μακάν, με αντάλλαγμα μια πιο επιεική ποινή, αν και πηγές από το περιβάλλον του δηλώνουν ότι είναι πιθανό να παραμείνει σιωπηλός.

Ο Christian Brueckner εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης επτά ετών για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας από τις ΗΠΑ στο Algarve το 2005 και φυλακίστηκε το 2019 μετά από μαρτυρία δύο πρώην φίλων του. 

Εξαφάνιση Μαντλίν: Η εξομολόγηση του Μπρίκνερ σε φίλο του – «Δε φώναξε»

Η δίκη διακόπηκε για την επόμενη Παρασκευή, καθώς ο δικηγόρος του ζήτησε την απαλλαγή ενός από τους δικαστές, καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε επανειλημμένα καλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε δολοφονία του Βραζιλιάνου προέδρου. Ανέγνωσε μερικές από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες περιλάμβαναν «Σκοτώστε τον καθ******!» και «Σκοτώστε τον διάβολο», δηλώνοντας ότι οι αναρτήσεις την καθιστούν ακατάλληλη να εκτελέσει τον ρόλο της ως επικείμενη δικαστής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top